E-Loan satser på Norge

Den amerikanske online-lånemegleren E-Loan har nettopp etablert seg i Sverige, og ønsker å starte opp virksomhet i Norge til neste år.

Den amerikanske online-lånemegleren E-Loan har nettopp etablert seg i Sverige, og ønsker å starte opp virksomhet i Norge til neste år.

Nylig etablerte E-Loan, en amerikansk lånemegler, eget kontor i Sverige som skal være hovedkontoret for deres satsing i Norden.

- Vi regner med å starte i Norge i begynnelsen av 2001, sier daglig leder Bo Sundberg i E-Loan Sverige til digitoday.no.

Tjenestene til E-Loan er hovedsaklig distribuert gjennom Internett, men også telemarketing og tradisjonell telefon benyttes. Selskapet tilbyr forskjellige lån, hovedsaklig boliglån, men også forbrukslån og kreditt til små bedrifter ytes.

- Selskapet søker å kanalisere mest gjennom Internett, men vi har en egen stab her i Stockholm som er behjelpelig per telefon. Men vi håper at flere oppdager fordelene med å benytte online-lånesøknad når tjenesten er bedre kjent, sier han.

- E-Loan har knyttet til seg flere leverandører (banker og kredittinstitusjoner) som vi formidler lånene gjennom. Dette er internasjonale lånytere, og vi jakter på leverandører i hele Europa. Hvis vi skaffer tilveie de beste betingelsene i Tyskland, vil vi låne derfra uten at kunden trenger å bekymre seg for valutaproblemer. Vårt mål er formidle lån som er så bra som mulig for deg og din situasjon. Ved å bruke E-Loan holder det med en lånesøknad, og du slipper at flere långivere foretar kredittopplysninger på deg, sier Sundberg.

- Boliglånsmarkedet i Sverige er på mellom 100 til 140 milliarder SEK, og vi tar sikte på å erobre 7-9% av dette markedet innen noen år. Morselskapet i USA har en markedsandel på 20% innen visse segmenter, avslutter Sundberg.

E-Loan er notert på Nasdaq med tickerkode EELN og har en markedsverdi på 188 millioner dollar. Aksjekursen har det siste året sunket fra en topp 74 dollar etter børsintroduksjonen, mens den i går sluttet på i underkant av fire dollar.

Til toppen