BEDRIFTSTEKNOLOGI

E-post er hackernes nye våpen

E-post brukes av hackere som en trojansk hest for å komme gjennom sikkerhetsmurene på Internett. Det viser en undersøkelse gjort av Computer Security Institute og FBI.

Morten Øverbye
19. mars 1997 - 01:00

I den amerikanske undersøkelsen ble 562 selskaper intervjuet om datasikkerheten i forhold til Internett. Konklusjonen i undersøkelsen er at stadig flere hackerangrep kommer fra applikasjoner innenfor dataanleggenes brannmurer, skriver Sydney Morning Herald.

43 prosent av selskapene hadde i fjor opplevd flere angrep fra innsiden brannmurene, mens 47 prosent hadde opplevd det samme fra utsiden.

Rapporten etter undersøkelsen peker på at mens brannmurene beskytter mot angrep som kan komme mot selve oppkoblingen til Internett, er det flere måter hackere kan ta seg inn på som brannmurene ikke beskytter mot. En av de viktigste truslene er e-post, heter det i rapporten.

Dette sees på som symptomer på at hackerne nå endrer taktikk for å bryte seg inn i systemene. Tidligere var det største sikkerhetsproblemet viruser som ble bragt inn i systemet via diskett, og Computer Security Institute understreker at de fleste virusene som angriper datasystemer i dag, fortsatt stammer fra tilfeldige uhell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.