E-signatur til Office 365

Bedriftsløsning i samarbeid med DocuSign.

E-signatur til Office 365
Utdrag av utleiekontrakt som mekler sender digitalt til utleier og leietaker. Ikonet «sign here» angir hvor utleier og leitaker skal signere. Fargen angir at dette er leietakerens kopi. Begge er registrerte DocuSign-brukere gjennom meklerfirmaet, og kan signere dokumentet fra pc eller mobil. Bilde:

Microsoft og e-signaturleverandøren DocuSign har ifølge en pressemelding inngått en strategisk avtale som fra mars vil gjøre det mulig å integrere digital underskrift i dokumenter håndtert gjennom bedrifters Office 365-abonnement.

Løsningen betyr at brukere vil kunne underskrive dokumenter direkte i Outlook eller Word.

Løsningen framstår som en applikasjon i Office Store, der den skal gjøres tilgjengelig tidlig i mars. Applikasjonen er integrert i Outlook, Word, SharePoint Online og SharePoint Server 2013. Det skal være enkelt for bedriftsadministratorer av Office 365 og Sharepoint å fordele løsningen til sine brukere. Integrasjon i Azure Active Directory innebærer at det ikke er nødvendig med egen pålogging til DocuSign, det holder at brukeren er pålogget Office 365. For brukere blir det snakk om enkel selvbetjening gjennom Office Store. Dokumenter kan underskrives på pc, brett eller mobiltelefon.

Alle dokumenter som inngår i ordningen lagres i Microsoft-tjenesten OneDrive for Business.

Løsningen innebærer at selskaper og organisasjoner som benytter seg av Office 365 unnslipper utskrift også der det er påkrevet med signerte dokumenter. En utleiemekler kan registrere både utleiere og leietakere med digitale signaturer, og bruke e-post til å distribuere og hente inn dokumenter som skal underskrives.

Referansekunde på ordningen er det globale forsikringsselskapet MetLife med 66 000 ansatte.

DocuSign har virksomhet i 188 land, og opplyser at de gjennomsnittlig får 60 000 flere brukere hver dag. Microsoft har lenge vært kunde hos DocuSign.