E*Trade Norge starter investorbutikker

E*Trade tar i bruk uortodokse metoder for å kapre nye kunder, og om kort tid etablerer selskapet 10 lokalkontorer fra Kristiansand i sør, til Tromsø i nord.

E*Trade tar i bruk uortodokse metoder for å kapre nye kunder, og om kort tid etablerer selskapet 10 lokalkontorer fra Kristiansand i sør, til Tromsø i nord.

Sammen med Storebrand skal E-Trade Norge etablere lokalkontorer for å utdanne befolkningen på aksjemarkedet. I løpet av desember skal E*Trade åpne ti kontorer fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord i samarbeid med Storebrands allerede eksisterende filialnett. På lokalkontoret til Storebrand vil det være en egen "E*Trade avdeling" med terminaler for Internett og aksjehandel.

- Personalet hos Storebrand sitter allerede på stor kompetanse i plassering av penger, og vi skal lære opp personalet til å besvare generelle spørsmål om aksjemarkedet og aksjehandel, sier Magne Solberg, administerende direktør, til digitoday.no.

- Vår erfaring er at det er mange potensielle investorer som sitter inne med mange spørsmål om aksjemarkedet som forblir ubesvarte, og nå kan vi nå mange kunder uten å investere i egne kontorer. Vårt mål er å komme ut til folk for drive "opplæring". Mange ønsker å treffe kompetente mennesker for å få forklart hvordan aksjemarkedet henger sammen. Og selvfølgelig vil det være muligheter til å handle aksjer fra "butikken", sier en entusiastisk Solberg.

Satsingen er meget ressurskrevende, men samarbeidet med Storebrand gjør at dette kan gjøres billigere enn normalt og komme i gang mye raskere.

Samtidig starter E*Trade Norge seminarer om aksjemarkedet og aksjehandel. Allerede førstkommende torsdag avholder E*Trade seminar i Stavanger, men målet er at dette skal gjøres over hele landet.

Flere avdelinger av E-Trade i Europa lanserer i disse dager lignende kiosker i varehus og butikker. Morselskapet i USA har allerede etablert slike gjennom varehuskjeden Target.

I Europa har E*Trade virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Storbritannia.

Til toppen