eBay åpner for plastpenger på auksjon

Den amerikanske auksjonstjenesten eBay vil nå gjøre det mulig å betale auksjonsvarer med kredittkort.

Den amerikanske auksjonstjenesten eBay vil nå gjøre det mulig å betale auksjonsvarer med kredittkort.

Sammen med banken Wells Fargo vil eBay nå tilby sine nettkunder som selger varer på eBays auskjonsside å få betalt med kredittkort.

Samarbeidet, som går under navnet Billpoint, skal gjøre betalingstjenesten enklere for de som kjøper varer på eBay. Tidligere har man måttet fakturere penger, eller sende sjekker for å få gjort opp. I følge Wall Street Journal skal alle som bruker Billpoint kunne fylle inn sine kredittkortdetaljer, og ved hjelp av tastetrykk betale selgeren for varene.

Den San Fransisco-baserte banken Wells Fargo har utviklet betalingsløsningen sammen med eBay og de to selskapene skal sammen eie Billpoint, et eget aksjeselskap som skal drifte løsningen.

eBays Janet Crane, som har ansvaret for Billpoint i eBay, sier til Wall Street Journal at majoriteten av betalinger over auksjonstjenesten vil gå via kredittkort i løpet av en to-årsperiode. ebay har idag i overkant av 10 millioner registrerte brukere.

Både Wells Fargo og Ebay skal etter hva Wall Street Journal skriver gjøre denne tjenesten tilgjengelig for andre onlineselskaper. Håpet er at både bedrifts- og privatmarkedet skal kaste seg over løsningen.

eBay har allerede testet ut tjenesten hos et mindre antall brukere som selger for mer enn 1 000 dollar i måneden. Men tjenesten blir først lansert onsdag ettermiddag.

Billpoint tar et gebyr på 3,5 prosent pluss en flat minstesum på 35 cent for hver transaksjon. Skal man handle for under 10 dollar betaler man bare det flate gebyret på 35 cent.

Rent praktisk vil tjenesten fungere slik at selgeren registrerer seg i Billpoints database, med kontonummer og kontaktadresse.

Når en kjøper ser produktet og selgerens auksjonsside, finner man bare informasjon om at selgeren tar kredittkort. Ingen annen informasjon om selgerens data er tilgjengelig. Når auksjonen omsider er over, vil den som har fått tilslaget kunne fylle inn sine kredittkort-detaljer på Billpoint.

Pengene blir så sendt videre til selgeren, hvor de tikker rett inn på kontoen.

Les mer om eBay:


eBay snuser på Sotheby's
eBay er redd for at Skandinavia-toget er gått
eBay i Norge innen ett år
EBay-resultatet spises opp av økte kostnader

Til toppen