eBay går bort fra nettauksjoner

eBay revolusjonerte netthandelen, men har blitt konservativ på sine «gamle dager».

eBay går bort fra nettauksjoner

eBay revolusjonerte netthandelen, men har blitt konservativ på sine «gamle dager».

eBay er en av internetts aller største suksesser. Selskapet ble stiftet i 1995, og deres auksjonssystem skulle revolusjonere hvordan varer ble kjøpt og solgt.

Lenge så det også ut til å gå den veien, men i det siste har ehandelsgiganten blitt mer konservativ, og beveget seg mer og mer i retning av tradisjonell handel med faste priser.

Nå skal eBay ta et aktivt grep for å få flest mulig av sine mange selgere til å gå over til faste priser på sine varer. Insentivet for å få det til er å justere prisene, slik at det blir billigst å selge til fastpris.

I følge New York Times gjør de det for å møte økt konkurranse fra Amazon og andre store nettbaserte ehandelsløsninger.

Auksjonshandel utgjorde 57 prosent av eBays inntekter i forrige kvartal, men veksten har avtatt. Den var bare på 8 prosent.

- Det er tydelig at kjøperne foretrekker fast pris, sier Lorrie Norrington, sjef for eBays markedsplass, til New York Times.

Fordelen med auksjoner er at prisene blir dynamiske og at de automatisk justerer seg i samsvar med svingningene i tilbud og etterspørsel. Ulempen for mange kjøpere, er at det tar lengre tid og krever mer aktiv innsats før man får kjøpt varen de ønsker seg.

eBay går ikke helt bort fra nettauksjoner.

- Vi digger auksjonsmodellen. Det er fortsatt en god modell for noen typer salg, sier Norrington til New York Times.

Men ikke lengre for brorparten av salgene.

Til toppen