eBay kjøper IKKE Sotheby's

Nyheten føk over hele verden: Oppkomlingen eBay vurderer å kjøpe ærverdige Sotheby's. Men så var det bare tull.

Nyheten føk over hele verden: Oppkomlingen eBay vurderer å kjøpe ærverdige Sotheby's. Men så var det bare tull.

eBay har rykket ut og sagt klart fra om at det fem år gamle auksjonhuset ikke har bydd over 13 milliarder norske kroner for det 256 år gamle selskapet, og heller ikke tenker å gjøre det, skriver BBC News.

eBay-sjef Meg Whitman sa nylig til Reuters at det ikke ville være aktuelt å kjøpe flere auksjonsaktører av den tradisjonelle sorten. Heretter skulle selskapet holde seg til online-verdenen slik digi.no også skrev tidligere i uken.

Det var derfor grunn til å tvile på meldingen fra den britiske avisen Independent on Sunday, noe som ble bekreftet da en talsperson for eBay sa følgende: "Vi skal ikke kjøpe dem. Ryktene er totalt grunnløse".

Rene ord for pengene.

eBay er verdens største Internett-auksjonsside, mens Sotheby's er verdens nest største auksjonshus etter Christie's.

Sotheby's holder omtrent 700 auksjoner i året og konsentrerer seg om kunst, antikviteter og samleobjekter. For det meste av det eksklusive slaget.

Ryktene kom samtidig med at Sotheby's opplever kraftig turbulens etter anklager om prisfiksing i samarbeid med Christie's. Christie's har inngått samarbeid med det amerikanske justisdepartementet i bytte med amnesti, så man kan anta at Sotheby's føler presset for tiden.

Les:


Til toppen