EDB Ergo kjøper Pragma

Gir sterkt IT-leveransemiljø på Sørlandet.

Konsernsjef Terje Mjøs mener kjøpet av de to Pragma-selskapene gjør EDB Ergogroup til Sørlandets ledende leverandør av IT-tjenester.
Konsernsjef Terje Mjøs mener kjøpet av de to Pragma-selskapene gjør EDB Ergogroup til Sørlandets ledende leverandør av IT-tjenester. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Gir sterkt IT-leveransemiljø på Sørlandet.

EDB Ergogroup melder at de i dag har avtalt å kjøpe to IT-selskaper, henholdsvis konsulent- og løsningsselskapet Pragma med kontorer i Kristiansand og Drammen, og IT-driftsselskapet Pragma Drift i Kristiansand.

EDB Ergogroup overtar alle aksjene i begge selskapene. Selgere er blant annet Tor Åge Fjukstad. Sigbjørn Tønnesland og Fædrelandsvennen AS.

De to Pragma-selskapene omsatte for til sammen 52 millioner kroner i 2011. Pragma Drift har 20 ansatte, Pragma har 27 ansatte. Etter kjøpet vil ledelsen i selskapene være uforandret. Det er ingen snakk om bemanningskutt.

Pragma Drift leverer standardiserte og kundetilpassede driftsløsninger til kunder lokalt i Agder-fylkene og til et antall store kunder innen media. Pragma har et stort antall kunder i privat og offentligsektor i Agder-fylkene, og i tillegg viktige kunder på Østlandet innen industri, media og shipping.

Konsernsjef Terje Mjøs mener kjøpet av de to Pragma-selskapene vil etablere EDB Ergogroup som Sørlandets ledende leverandør av IT-tjenester.

Daglig leder i Pragma Drift, Kjetil Nyhus, sier at kjøpet legger et grunnlag for videre vekst. Daglig leder i Pragma, Lasse Buvarp, mener kjøpet åpner for ytterligere muligheter i både Kristiansand og Drammen.

Til toppen