KARRIERE

EDB Ergogroup slanker staben

105 ansatte må gå i første fase av fusjonen.

29. des. 2010 - 12:03

Allerede før fusjonen mellom EDB og Ergogroup besluttet førstnevnte å kvitte seg med et hundretalls ansatte. Ytterligere kutt ble varslet i kjølvannet av den store sammenslåingen.

EDB Ergogroup har nå besluttet at 105 ansatte må gå fra stab og støttefunksjoner, samt innen forretningsområdet IT Operations.

Nedbemanningen vil bli gjennomført i løpet av første halvår 2011, opplyser selskapet i dag i en børsmelding.

Det er satt av 65 millioner kroner i restruktureringskostnader i årets fjerde kvartal til formålet. Totalt regner selskapet med engangskostnader på til sammen 150 millioner kroner i forbindelse med bemanningsreduksjonene.

Videre opplyses det at det vil påløpe omtrent 25 millioner kroner i inneværende kvartal til planlegging og iverksetting av synergiprogrammet.

IT-giganten har tidligere kunngjort en forventet synergigevinst på mellom 250 og 350 millioner kroner i året som følge av sammenslåingen, og at det ville bli nødvendig med personalreduksjoner i overlappende stillinger for å oppnå dette.

I dagens melding er dette beløpet nærmere beregnet til 325 millioner kroner, som skal ha full effekt i løpet av halvannet år.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.