RESULTATERFINANS

EDB ErgoGroup vedtar emisjon

Aksjekapitalen skal økes med rundt 50 prosent.

19. nov. 2010 - 15:42

En ekstraordinær generalforsamling i EDB ErgoGroup har i dag vedtatt at aksjekapitalen skal økes fra 302 millioner kroner til 468 millioner kroner ved å utstede i underkant av 95 millioner nye aksjer, hver pålydende 1,75 kroner.

Vilkårene for emisjonen er lagt ut i generalforsamlingens protokoll (pdf, 3 sider).

Det går fram av denne protokollen at eksisterende aksjeeiere har fortrinnsrett til å tegne nye aksjer i samme forhold som de fra før eier aksjer i EDB ErgoGroup. Tegningsrettene skal være omsettelige, og skal noteres på Oslo Børs. Overtegning og tegning uten tegningsretter er tillatt.

EDB ErgoGroup lover full informasjon om vilkårene for fortrinnsrettsemisjonen i et prospekt som ventes offentliggjort på eller omkring 25. november, heter det i en pressemelding.

Konkurransetilsynet godkjente fusjonen mellom EDB Business Partner og ErgoGroup 15. september i år. To dager før fusjonen meldte EDB at de ville si opp 30 ansatte. Dette skapte en viss uro internt. Fusjonen ble formelt gjennomført 14. oktober. Konsernsjef Terje Mjøs kunngjorde da en plan i tre faser fram til 2015, med mål om å etablere EDB ErgoGroup som «Nordens ledende IT-selskap med tydelige posisjoner i alle de fire nordiske landene.»

– Vi skal sette norsk IT-næring på verdenskartet, og vise at nordiske kunder betjenes best av de som kjenner nordisk næringsliv fra innsiden, sa Mjøs.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.