BEDRIFTSTEKNOLOGI

Egen Intel-plattform for bedrifts-PCer

Intel lanserte i går den tidligere annonserte vPro-plattformen for PC-er i bedrifter. Enklere IT-drift er målet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. sep. 2006 - 10:08

Intels vPro-teknologi, som består en pakke utvalgt maskin- og programvare, ble annonsert allerede i våres. Kostnadsbesparelser i IT-driften er målet, samtidig som ytelsen og sikkerheten forbedres.

- Vi pakker inn funksjonalitet som tar for seg det som plager bedriftene mest - sikkerhetstrusler, TCO-en (Total Cost of Ownership), ressursallokeringen, kapitalforvaltning og oppetid - i en enkelt plattform som er drevet av den beste multikjerne-prosessoren i verden, skryter Robert Crooke, daglig leder for Intels Business Client Group.

Det er Intels Core 2 Duo-prosessor Crooke viser til. I tillegg inkluderer plattformen en ny generasjon av Intels Active Management Technology, Intels virtualiseringsteknogi, samt det nye brikkesettet Intel Q965 Express og Intel 82566DM Gigabit Network Connection.

    Les også:

Tekniske detaljer om vPro er beskrevet i dette dokumentet.

Sammen med programvarestøtte fra en rekke leverandører, skal dette øke både driftsmuligheten og forbedre sikkerheten til både store og små bedrifter.

I pilottester hos drøyt 20 kunder ventes det at reduksjonen i behovet for PC-vedlikehold vil føre til reduserte arbeidskostnader på mellom 7 og 95 prosent. Blant pilotkundene er BMW og Cap Gemini.

På programvaresiden finnes det ifølge Intel allerede løsninger som støtter vPro, og flere vil komme de nærmeste månedene fra selskaper som Adobe, Altiris, CA, Check Point, Cisco, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Microsoft, StarSoftComm, Symantec, Trend Micro og Zenith.

Flere store tilbydere av outsourcede IT-tjenester, blant annet Siemens Business Services og EDS, vil ta i bruk den nye plattformen.

PC-er basert på vPro skal være utstyrt med Intels nyeste integrerte grafikkløsninger, som skal være tilstrekkelige til å møte Premium-kravene til Windows Vista.

vPro-teknologien vil i første omgang bare være tilgjengelig for stasjonære PC-er, men Intel oppgir at den også vil bli tilgjengelig for bærbare PC-er i forbindelse med lanseringen av en ny Centrino Duo-plattform som komme i 2007. Denne er kjent under kodenavnet Santa Rosa.

PC-er basert på vPro er også blitt lansert denne uken. I Norge er Fujitsu Siemens Norge tidlig ute og lanserte i dag de kompakte PC-ene Esprimo E5916 og Esprimo P5916, som vil koste omtrent 5500 kroner eksklusiv mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.