Egmont med skandinavisk frieri

Danske EON har skaffet seg 26.000 medlemmer på ett år. En relansering av Egmonts familietjeneste skal bidra til at trafikk og annonseinntekter fortsetter å vokse. Samtidig rettes fokuset mot resten av Skandinavia neste år.

Danske EON har skaffet seg 26.000 medlemmer på ett år. En relansering av Egmonts familietjeneste skal bidra til at trafikk og annonseinntekter fortsetter å vokse. Samtidig rettes fokuset mot resten av Skandinavia neste år.

Egmont Online ble i forrige uke relansert med ny funksjonalitet. Nå skal registrerte medlemmer kunne få e-post-adresse hos EON, og få lagret personlige bokmerker på en startside.

Relanseringen av tjenesten skjer under ett år etter at de første sider ble lagt ut på nettet. 29. oktober fikk 26.000 medlemmer tilgang til "nye" EON med e-post og bokmerkefunksjoner, og EON hevder trafikken har steget med 40-50 prosent siden slutten av oktober.

E-postadressen "brukernavn@eon.dk" kan alle som registrerer kjønn, alder og postnummer få av Egmont Online på en egen privat side. Her kan også et ubegrenset antall private bokmerker lagres slik at man ikke trenger sin egen datamaskin innen rekkevidde. Ikke minst vil mange brukere føre til større trafikk på nettstedet som allerede hevder å ha rundt 214.000 besøkende i forrige måned. For å lokke til seg flere brukere med EON-mail, lokker man med en luksushelg i New York som skal loddes ut.

Administrerende direktør i EON, Michael Vad, understreker at man skal forsøke å opprettholde veksten i trafikk, annonseeksponeringer og medlemmer på tjenesten, samtidig som en ekspansjon til de øvrige skandinaviske land.

På det norske markedet finnes allerede HjemmeNett som prøver å slå seg inn blant norske familier, mens Disney nylig lanserte sin betaltjeneste Disney Blast. Begge disse har relasjoner til Egmont; Egmont eier en del av HjemmeNett, mens det danske konsernet representerer Disney i Europa gjennom lisenser på blant annet Donald.

Direktør Vad sier videre i pressemeldingen at flere ulike funksjonaliteter vil bli tilført EON, eksempelvis funksjoner for netthandel.

"Innen en kort årrekke forventer vi, at hovedparten av konsernets aktiviteter er integrert med Internett eller interaktivt TV," heter det i pressemeldingen.

EON oppgir å ha knyttet til seg 26.000 brukere som er medlemmer av EON. På EON finnes i dag stoff fra Egmont-damebladet ALT for damerne i tillegg til tjenestene TV-Guiden, EON Film, EON Kids og forlaget Lademann. Det er også flere ulike praterom og netthandel-sider på EONs sider.

EON som et datterselskap av Egmont Gruppen ble etablert for rundt to år siden og sammen med Telia har Egmont Gruppen investert rundt 50 millioner kroner i selskapet. Telia kjøpte 33 prosent av Egmont Online januar 1998. Egmont Online har per i dag 25 ansatte.

Ifølge tall fra Danmark Statistik har i dag 53 prosent av danske husholdninger datamaskin hjemme og 22 prosent har adgang til nettet.

Til toppen