JUSS OG SAMFUNN

Egner Internett seg for eldre?

Amerikanerne er kommet langt på vei med å involvere eldre i Internett-revolusjonen. På dette område har Norge en del å lære.

Per Siljubergsåsen
29. juni 1998 - 12:27

SeniorNet ble startet for over 10 år siden som et forskningsprosjekt initiert av Universitetet i San Francisco. I dag har tjenesten som ideelt formål å bygge virtuelle fellesskap for eldre amerikanere.

Prosjektet har initiert over hundre læresentre i løpet av de siste årene hvor fokus har vært å formidle kunnskap om ny teknologi og nye medier til eldre og pensjonister. SeniorNet tilbyr i dag godt besøkte diskusjonsgrupper både på web og America Online.

Internett kan utvikle seg til å bli et meget interessant medium for eldre, både kommersielt og samfunnsmessig. Eldre personer har ofte godt med tid og penger. Med Internett som medium kan de dyrke sine interesser med likesinnede. Utfordringen ligger i å få de over den teknologiske terskelen -- eller gjøre teknologien mer usynlig.

Amerikanerne er kommet et godt stykke på vei og har relativt sett langt flere eldre Internettbrukere enn andre land. På dette område har Norge en del å lære.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.