KARRIERE

Egroup girer opp og ansetter

Konsulentmarkedet er i full vekst, og Egroup-sjef Morten Haukaas girer også opp.

7. mai 2004 - 11:23

Egroup ble etablert i 1999 av en utbrytergruppe i Getronics. Av 125 ansatte kom to tredeler fra Getronics og en tredel rekruttert fra andre konsulentselskaper.

Selskapet fikk en trang start og tapte 21 millioner i 2000. Siden har kurven gått bratt oppover med positivt resultat fra 2001. Aller best kom selskapet ut i fjor med et resultat før skatt på 15 millioner kroner og en omsetning på 218 millioner kroner. Egroup har i dag vokst til 177 ansatte.

- Vi startet med blanke ark og har bygd opp vår egen kundeportefølje,

bedyrer administrerende direktør Morten Haukaas til digi.no.

Han medgir at han trodde det skulle være enklere å få med seg gamle relasjoner fra Getronics, og at det var et tøft år i 2000.

Men nå går det strålende, og Egroup ønsker 10 nye hoder.

De nyansatte vil bli fordelt innen tre forretningsområder innen henholdsvis driftsstøtte og konsulentvirksomhet mot IT-plattformer, e-business, CRM og Microsoft Axapta ERP-løsning.

- Vi er først og fremst ute etter høyende mennesker som skal være rådgivere, løsningsarkitekter og designere. Vi ønsker folk som kan kommunisere med forretningsledelsen, sier Morten Haukaas.

Han utelukker likevel ikke nyutdannede cand.scienter, ingeniører eller siviløkonomer som brenner for IT og som ser mulighetene IT gir som et verktøy for å løse kundens behov.

- Vi ser for oss en miks av juniorer og seniorer. Skal jeg anslå vil jeg nok likevel si at behovet for seniorer er fem sjettedeler mot en sjettedel av juniorerer, framholder Haukaas.

Egroup leverer verdiøkende virksomhetssystemer og infrastrukturløsninger til mellomstore og store virksomheter i privat og offentlig sektor. Sykehus, departementer, energiverk, NetCom, Orkla og Bama er blant kundene til Egroup.

digi.no har i det siste skrevet om nyansettelser i Steria, Bekk, Accenture, Software Innovation, Opera Software og Birdstep. Med utvidelser på flere titalls hoder hver er selskapene dermed i ferd med å oppfylle spådommene om et konkret løft for konsulentene i 2004.

Nå skal også IT-kjempen IBM rekruttere nye ansatte. IBM skal innen kort tid ansette mellom 30 og 50 nye personer som følge av økt etterspørsel.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.