Eilert Hanoa får større makt i IT-bransjen

Gründer og formann i BSA, Eilert Hanoa, får stadig større innflytelse i IT-verdenen med en rekke lederverv.

Gründer og formann i BSA, Eilert Hanoa, får stadig større innflytelse i IT-verdenen med en rekke lederverv.

Eilert Hanoa er gründeren bak Mamut, og i tillegg formann i BSA Norge (Business Software Alliance). I går ble han gjenvalgt som leder i IKT-Norges nye styre.

Hanoa er far til en ett år gammel gutt og fortsatt bare 35 år gammel. Allerede som 15-åring etablerte han sitt første selskap i 1986.

I oktober i fjor ble Mamut-sjefen i tillegg valgt til styremedlem i den nylig etablerte European Software Association. Mamut spilte en aktiv rolle i etableringen av foreningen, og Eilert Hanoa ble valgt til visestyreleder.

Foreningen har som mål å spille en betydelig og aktiv rolle i dialogen med EU-organer, presse og samfunnet for øvrig på temaer som vedrører programvareutvikling. Foreningen vil dessuten jobbe for tiltak og løsninger som kommer sluttbrukerne til gode, ved økt læringsutveksling og bedre bransjesamarbeid.

Hanoa er i tillegg medlem i rådet i Business Application Software Developers Association (BASDA).

- Slik jeg kjenner Hanoa er det hans ønske om å utrette noe, som er drivkraften bak, sier kommunikasjonsdirektør Knut Ekern i Mamut Norge.

Mamut la i dag fram kvartalstallene, som viser at veksten fortsetter. Mamut omsatte i første kvartal for 59,7 millioner kroner, en vekst på 23 prosent fra samme kvartal i fjor.

Til toppen