KARRIERE

Ekomnettautorisasjon!

Tele-, kabel-tv- og radioinstallatør slås sammen til ett fagområde.

10. jan. 2012 - 11:21

Post- og teletilsynet har lansert et nytt begrep: ekomnettautorisasjon. Ordet betegner fagområdet som tidligere var delt på tre autorisasjonsområder, henholdsvis teleinstallatør, kabel-tv-installatør og radioinstallatør. En ny Forskrift om autorisasjon for virksomhet som utfører installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett slår disse tre områdene sammen til ett.

– Det nye, sammenslåtte fagområdet har benevnelsen ekomnettautorisasjon (ENA). Virksomhet som har ekomnettautorisasjon, kan installere og vedlikeholde ekomnett innen alle fagområder, heter det i en melding fra tilsynet.

Det er mulig å endre ett fagområde, eller slå sammen flere fagområder til ENA, heter det.

I forskriftens paragraf 3 presiseres:

  • Det kreves autorisasjon for virksomhet som er ansvarlig for installasjon og vedlikehold av offentlige og private ekomnett bygget med fiberoptisk kabel, koaksial- eller parkabel, radio eller annen teknologi.
  • Det kreves ikke autorisasjon for installasjon av ekomnett når alt installasjonsmateriell og utstyr som inngår i nettet er spesielt fremstilt for å kunne installeres av personer uten særskilt faglig kompetanse.
  • Autorisasjon gis av Post- og teletilsynet. Søknad om autorisasjon skal skje på fastsatt skjema vedlagt kopier av vitnemål, attester mv. for kvalifisert person, jf. § 5. Autorisasjonen er gyldig inntil den sies opp av virksomheten eller tilbakekalles av Post- og teletilsynet.
  • Virksomhet som har autorisasjon som teleinstallatør, kabel-TV-installatør eller radioinstallatør etter forskrift 4. mars 2005 nr. 200 om autorisasjon for installatør av elektronisk kommunikasjonsnett og radioutstyr, opprettholder autorisasjonen uten å oppfylle kravene i § 5 annet ledd forutsatt at kvalifisert person eller organisasjonsnummer ikke endres.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.