Eks -Yahoo!-sjef risikerer fem års fengsel for spredning av nazi-propaganda

Yahoos! tidligere toppsjef, Timothy Koogle, risikerer fem år på vann og brød dersom en fransk domstol finner ham ansvarlig for å ha Yahoo!s distribusjon av nazi-propaganda online.

Yahoos! tidligere toppsjef, Timothy Koogle, risikerer fem år på vann og brød dersom en fransk domstol finner ham ansvarlig for å ha Yahoo!s distribusjon av nazi-propaganda online.

digi.no har tidligere skrevet om den såkalte Yahoo!-saken, der en fransk domstol avsa dom som påla portalen Yahoo! å hindre at nazi-effekter tilbys for salg gjennom en av de mange auksjonsforumene de drifter. Yahoo! fikk imidlertid medhold av en amerikansk domstol i at den franske avgjørelsen ikke kunne fullbyrdes i USA.


Yahoo! har derfor ikke foretatt noen endringer på sine tjenester som tilbys via Yahoo!s amerikanske nettsted. Det er derfor fortsatt mulig å kjøpe bøker inneholdende nazist-propaganda, konsentrasjonsleir-uniformer, SS-merker osv.

Dette har ikke falt i god jord hos tre fransk-jødiske grupperinger som i fellesskap nå har anlagt straffesak for en fransk domstol. Kravet er at Yahoo!s tidligere administrerende direktør, Tim Koogle, settes på vann og tørt brød.

Dersom han blir funnet skyldig risikerer Koogle en maksimumsstraff på fem års fengsel samt omlag 350.000 kroner i bøter.

Den franske domstolen som skal behandle saken avgjorde i går at de berørte parter skulle møtes den 7. mai for å fastsette dato for berammelse av saken.

Dersom Koogle blir straffedømt er det vel heller tvilsomt om USA vil utlevere ham til Frankrike. Det vil imidlertid bli langt mer risikabelt for Koogle å besøke franske bistroer ettersom han risikerer pågripelse og fengsling om han setter sine føtter på fransk jord etter en eventuelt fellende dom.

Til toppen