BEDRIFTSTEKNOLOGI

Eksportpris til Alcatel Telettra

Halden-bedriften Alcatel Telettra har fått Østfolds eksportpris for 1996. Prisen er en skulptur av Halden-kunstneren Lise Amundsen, et reisestipend til et Eksportråd-kontor, samt et diplom. Eksportklubben i Østfold står bak prisen sammen med Den norske Bank.

Øystein Kvistad
25. apr. 1997 - 13:08

En fokusert satsing på nisjeprodukter er mye av forklaringen på Alcatel Telettras suksess, tror selskapets administrerende direktør Erik Nanseth, som sier selskapet har satset sterkt på å få en organisasjon med initiativrike og aktive ansatte, som står på og er med der beslutninger tas.

- Alcatel Telettra har bevist at det i høykostlandet Norge kan utvikles, produseres og markedsføres høyteknologiprodukter som kan konkurrere internasjonalt. Til tross for steinhard konkurranse, oppnås meget høye fortjenestemarginer sammenliknet med andre norske produksjonsbedrifter, heter det i begrunnelsen for prisen. Det understrekes at Telettra-kundene er blant verdens mest krevende.

Alcatel Telettra er en en fremgangsrik bedrift som har vokst fra en eksportandel på ti prosent og syv millioner kroner i 1993, til over 300 millioner kroner og 65 prosent i 1996. Arbeidsstokken har i samme periode økt fra 70 til 200 ansatte. Storkonsernet Alcatel kjøpte Telettra i 1992.

Det er ikke første gang Nanseth og hans mannskap har trukket i land en prestisjetung pris. I mai i fjor ble Alcatel Telettra Norway sammen med seks andre bedrifter utnevnt til "beste leverandør " til British Telecom (BT), en av verdens ledende teleoperatører. For snaue to uker siden ble utnevnelsen belønnet med en ny BT-kontrakt på om lag 600

millioner kroner. Bedriften fikk en tilsvarende kontrakt i 1994.

- Vi har spesialisert oss på to merkeprodukter, utviklet i våre laboratorier i Oslo og Halden, og produsert i Halden, sier Nanseth, i en pressemelding. Det er en modemboks som skal øke kapasiteten på glassfiberkablene mellom bedriftsabonnenter og telefonsentralen, samt koplingsbokser hos abonnenter med ISDN-tilknytning.

Tidligere prisvinnere er Hamax, Høyang, Polaris, Noral, Mascot Electronic, Norcool, Brynildsen Fabrikker, Peterson Polycoat. Jøtul, TrioVing og ASK Norge (1996).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.