Ekstrem vekst for norsk mobilsurf

Nye tjenester og teknologier er de viktigste drivkreftene, ifølge Telenor.

Ekstrem vekst for norsk mobilsurf

Nye tjenester og teknologier er de viktigste drivkreftene, ifølge Telenor.

Telenor har det siste året hatt en vekst på nærmere 700 prosent i datatrafikken til mobiler. Dette melder selskapet i en pressemelding. Dette er langt mer enn den internasjonale trenden, hvor datatrafikken har vokst med 280 prosent de siste to årene til sammen.

Telenor mener veksten delvis skyldes bedre teknologier, slikt som raskere mobilnett og mobiler med berøringsskjerm, noe som gjør nettjenestene mer tilgjengelige og enklere å bruke.

Men selskaper mener at den økte bruken av sosiale nettmedier også er en sentral grunn til at datatrafikken til mobilen har økt så mye. Telenor har omtrent 300 000 mobilbrukere som kommuniserer på Facebook hver måned.

- Bare på nyttårsaften hadde Telenor rundt 90000 brukere som sendte meldinger til familie og venner via Facebook, sier leder for privatmarked i Telenor, Svein Henning Kirkeng, i en pressemelding.

Han legger til at Telenor ser en tendens til at bruken av Facebook og Twitter reduserer bruken av tekst- og bildemeldinger.

- Veksten i bruk av sosiale medier er størst på mobiler med berøringsskjerm og modeller med Facebook-applikasjon som ikon på skjermen, men fortsatt er bruken størst på «vanlige» mobiltelefoner som laster ned Facebook via wap-versjonen, forteller Kirkeng.

Noe av årsaken til veksten kan også være at Telenor har satt maksimalprisen på mobilt bredbånd til 10 kroner dagen, dersom man er innenlands.

Kirkeng mer mener mobilen virkelig kommer til sin rett for alle dem som nå skal på påskeferie i fjellet.

- I påsketuren er kanskje mange langt unna pc eller tv, og da er mobiltelefonen ekstra godt egnet til blant annet å holde seg oppdatert på værmeldingen, sier han.

Han er likevel nøye med å påpeke selskapet mobilvettregler for fjellet:

  • Stol ikke på at det er dekning overalt.
  • Ikke avtal å ringe til faste tider - du kan befinne deg i et område uten dekning.
  • Spar på batteriet - du kan få bruk for det.
  • Husk lader og reservebatteri.
  • Oppbevar mobiltelefon og eventuelt ekstra batteri nær kroppen. Kulden reduserer batterienes levetid.
  • La ikke mobiltelefonen være ditt eneste sikkerhetsutstyr i fjellet.
  • Hvis du MÅ ringe og ikke har dekning, søk opp i høydedragene – men husk rasfaren!
Til toppen