El-sjokk fra Palm ødela PC-ens serieport

Palm angripes av et søksmål i California, der det hevdes at statisk elektrisitet fra synkroniseringsvoggen til Palm V og andre modeller har ødelagt serieporten på flere PC-er.

Palm angripes av et søksmål i California, der det hevdes at statisk elektrisitet fra synkroniseringsvoggen til Palm V og andre modeller har ødelagt serieporten på flere PC-er.

Rapporter om dette problemet ble kjent gjennom nettstedet PalmBlvd.com i februar. Det refererte en lang artikkel der en bruker fortalt om en bokstavelig talt hårreisende opplevelse. Han hadde kost seg med sin PalmVx på sofaen, og vandret over teppet for å legge apparatet ned i synkroniseringsvoggen for natta. Da gnistrer det i vogga. PC-en dør øyeblikkelig, og det lukter brent elektronikk. Artikkelen er fortsatt tilgjengelig på web: PalmV Static Shocker!.

Artikkelen utløste tilbakemeldinger fra to andre brukere som kunne melde om liknende tilfeller. De klaget også over at Palm Computing stilte seg uforstående til problemet, og avviste klagene.

Nå er fenomenet blitt advokatfor. I forrige uke kunngjorde Pinnacle Law Group i San Francisco et søksmål mot Palm. I de første meldingene om søksmål ble det hevdet at feil i synkroniseringsprogramvaren hadde ødelagt serieporten på flere PC-er. Dette åpenbare tøvet er siden korrigert til at det er statisk elektrisitet fra synkroniseringsvoggen som har brent serieporter, i tråd med meldingene på PalmBlvd.com i vinter. Klientene til Pinnacle er ikke identiske med personene som klaget til PalmBlvd.com. Advokatfirmaet arbeider for å samle flest mulige klienter, og for å oppgradere søksmålet til såkalt "class action" status.

Analytikerselskapet Giga Information Group sendte i går ut en advarsel til sine kunder under tittelen "Palm-apparater kan skade PC-er". Advarselen kritiserte Palm for ikke å ta sine kunder alvorlig.

I et intervju med News.com peker en talsperson for Giga at Palm risikerer å få et PR-problem som kan koste selskapet langt mer enn å erstatte noen ødelagte PC-er.

Palm fortsetter å si at det ikke kjenner til problemet med statisk elektrisitet, og nekter ellers å kommentere søksmålet.

Palm opplever et kritisk fall i etterspørselen etter sine produkter og er tvunget til å restrukturere selskapet. Børskursen har falt med 80 prosent siden nyttår.

Til toppen