RESULTATERFINANS

Elkjøp starter opp i bedriftsmarkedet

Elkjøp truer både Ementor og de store nettbutikkene med storsatsing på bedriftskunder.

19. okt. 2005 - 11:27

En stillingsannonse avslører Elkjøps nye storsatsing, som kan riste skikkelig opp i det norske markedet for IT-produkter: ”Elkjøp skal satse i bedriftsmarkedet, og oppretter stillinger i Oslo, Stavanger og Trondheim”.

Elkjøp selger allerede mye til bedrifter, men som prosent av salget er det ikke mer enn ti prosent, tror Thomas Voldheim, ansvalig for Elkjøps nye bedriftssatsing. I løpet av bare to år satser han på firedobling av denne omsetningen.

Det skal en relativt liten salgsstab sørge for, støttet av Elkjøps enorme butikknett.

- Vi har varene, prisene, distribusjonsnettet og utstillingsplass. Vi har alt, og mangler bare noen staute menn og damer til å utføre jobben, sier han.

Ifølge digi.nos beregninger har Elkjøp i år for første gang gått forbi Ementors salg av IT-produkter, og blitt størst i Norge, takket være egen vekst og fall hos Ementor. Nå rykker de et steg nærmere deler av Ementors marked, og utfordrer samtidig nettbutikker som komplett.no og mpx.no, som begge jobber med å utvikle bedriftssalget, samt dropzone.no, som bare selger til bedrift.

Heretter skal Elkjøp gå aktivt ut og selge til bedrifter, og inngå bedriftsavtaler. Konkurrentene kan takke en lokalt ansatt i Elkjøp Kristiansand for den skjerpede konkurransen, forteller Voldheim.

- Satsingen ble startet for to år siden i Kristiansand av en avdelingsleder på data som hadde lyst til å gjøre dette. Vi gjør avtaler med bedriftene som allikevel kom innom butikken og fikk en del faste kunder med en gang, sier han.

Siden har pila bare pekt oppover, forteller han, og nå utvides det som først var en halv stilling med seks nye ansatte, i Oslo, Stavanger og Trondheim. Bergen er neste mål for utvidelse, og disse avdelingene skal betjene hele landet. For utlevering skal de bruke Elkjøps butikker, samt rutiner for levering på døra.

- Vi skal bruke alle butikkene i hele landet, og får et gigantisk utstillingsvindu, sier Voldheim.

Elkjøp skal gå inn på flere typer avtaler. Det skal tilbys vanlige bedriftsavtaler, for å levere det bedriftene trenger for å opprettholde maskinparken, samt hjemme-PC-ordning. Elkjøp vil også kaste seg inn i kampen om anbud til kommunale og statlige foretak.

- Vi har allerede avtal med Kristiansand, og det bør være mulig å få til i andre kommuner også.

Voldheim mener Elkjøp skal kunne levere det meste innen data, også komponenter, gjennom sine avtaler. I butikkene har de dessuten teknikere som kan sette sammen maskiner, og gjennom en avtale med Effect kan de også tilby installasjon hos kunden.

Hovedfokus er IT, men salget stopper imidlertid ikke ved PC-er og printere.

- Eldresentere trenger kanskje alt fra oppvaskmaskiner til TV-er. Vi må bruke hele sortimentet, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.