KUNSTIG INTELLIGENS

Elon Musk skal lage «sannhetssøkende» kunstig intelligens

Elon Musk sier at han skal starte opp en ny kunstig intelligens-plattform som skal være sannhetssøkende og utfordre Microsoft og Google.

Elon Musk varsler utvikling av en kunstig intelligens-tjeneste som skal konkurrere mot Microsoft og Google.
Elon Musk varsler utvikling av en kunstig intelligens-tjeneste som skal konkurrere mot Microsoft og Google. Foto: Benjamin Fanjoy / AP / NTB
18. apr. 2023 - 08:02

– Jeg skal starte opp noe som jeg kaller TruthGPT, eller en maksimal sannhetssøkende KI som prøver å forstå universets natur, sier Musk i et intervju med Fox News' Tucker Carlson.

Musk sier at TruthGPT kan vise seg å bli den sikreste måten for å unngå at kunstig intelligens «utsletter menneskeheten».

– Dette er en sen oppstart. Men jeg vil prøve å lage et tredje valg, sier Musk.

Han kritiserer Microsoft-støttede OpenAI, selskapet som står bak den mest kjente KI-tjenesten ChatGPT, for «å trene opp KI til å lyve», og han sier at OpenAI nå har blitt en lukket kildekode i regi av et kommersielt selskap som er tett koblet til Microsoft.

Han kritiserer også Google-grunnlegger Larry Page og anklager ham for å ikke ta KI-sikkerhet på alvor.

I intervjuet gjentar Musk tidligere advarsler om utvikling av KI og sier at «KI har potensial til å ødelegge sivilisasjonen». En virkelig intelligent KI kan skrive enormt bra og potensielt manipulere folkeopinionen, uttaler Musk.

Musk, OpenAI, Microsoft og Page har ikke svart på Reuters' henvendelser om å kommentere saken.

I forrige måned registrerte Musk selskapsnavnet X.AI Corp i den amerikanske delstaten Nevada. Ifølge Reuters-kilder skal Musk ha forsøkt å tiltrekke seg KI-forskere fra Google til å bli med på oppstarten av TruthGPT.

Twitter, her ved eier og toppsjef Elon Musk, fortsetter sin turbulente ferd, og nå er også giganten Microsoft involvert.
Les også

Elon Musk kan starte «AI-krig» mot Microsoft: – Tid for søksmål!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.