BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ementor bytter ut gammel nettbutikk

Ementor kutter ut sin delvis SAP-baserte nettbutikk og lager en enklere erstatning.

1. nov. 2005 - 12:09

– Det er ikke noen hemmelighet at vi har hatt problemer med den eksisterende løsningen, sier Karine Mathiesen, kommunikasjonsdirektør i Ementor.

Ementor har hatt mye problemer med sitt SAP-baserte ERP-prosjekt, og fikk det aldri til å fungere ordentlig sammen med deres gamle nettbutikk. Den gamle butikken var en spesialtilpasset løsning fra Intershop.

Den nye løsningen åpnes i dag for alle brukere, etter at den en stund har vært tilgjengelig for testbrukere.

Mathiesen er svært tilbakeholdende, både når det gjelder hva problemene har bestått i og på hvilken måte de den nye butikken skal blir bedre.

– Den nye løsningen er ikke basert på SAP, men har grensesnitt mot SAP, sier hun.

Den gamle løsningen var tettere integrert mot SAP. Konsernsjef Jo Lunder har brutt opp selskapet i flere deler, ut fra et ønske om å gjøre forretningsprosessene enklere. Mathiesen sier forenkling også har vært noe av målet med å bytte nettbutikkløsning.

Den nye løsningen skal fokusere mer på å selge infrastrukturløsninger, og mindre på salg av tjenester, sier hun.

Ementor er fremdeles en stor aktør innen salg av infrastruktur, men de er en skygge av hva selskapet var i sine velmaktsdager frem til år 2000. Og nedturen fortsetter. I tredje kvartal i år solgte de produkter for 394 millioner, en nedgang på 14 prosent fra 457 millioner samme periode året før.

I tredje kvartal 2002 omsatte selskapet produkter for 693,3 millioner kroner. Dette er første året selskapet rapporterte sammenlignbare tall med dagens form på selskapet, og da hadde omsetningen allerede falt kraftig fra 2000. Salget er dermed antagelig halvert fra toppen.

Nå blir det spennende å se om en enklere nettbutikk og et enklere Ementor kan stoppe nedturen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.