UTVIKLING

En første smak av Windows Blue

Klar neste måned, bekrefter Microsoft.

Windows 8.1 utgis i en offentlig betautgave i slutten av juni, bekrefter Microsoft.
Windows 8.1 utgis i en offentlig betautgave i slutten av juni, bekrefter Microsoft. Bilde: Marius Jørgenrud
8. mai 2013 - 09:29

Microsoft har omsider bekreftet at Windows 8.1, med kodenavn «Blue» blir tilgjengelig i en offentlige betautgave i slutten av juni.

Oppdateringen skal distribueres via Windows Store, og trolig ikke gjennom Windows Update, der Microsoft tradisjonelt har rullet ut oppdateringer, skriver The Next Web.

Det har tidligere vært spekulert i om Microsoft nå staker ut en ny kurs, der de i stedet for gratis «servicepakker» vil selge oppgraderinger hyppigere, angivelig til en lav pris slik Apple har for vane.

Betautgivelsen sammenfaller med Microsofts store årlige utviklerkonferanse «Build» og tidspunktet er derfor ingen overraskelse.

Windows Blue har fortsatt et mystikkens slør over seg. Lekkasjer viser at det dreier seg om en rekke endringer, inkludert forbedringer i startskjermen og flere opsjoner for personlig tilpasning av grensesnittet med farger og temaer, ifølge The Verge.

Videre blir det støtte for enheter med mindre skjermer i størrelsesorden syv og åtte tommer, mener nettstedet å vite.

Det ryktes også at Microsoft vurderer å gjeninnføre en slags startknapp. Ikke for tilgang til den gamle startmenyen, men som en snarvei fra skrivebordet til startskjermen i Windows 8.

Startskjermen, også kalt «Modern UI», er kontroversiell. Mange har ytret ønske om å slippe å måtte forholde seg til dette grensesnittet. Det er også ventet at Microsoft nå vil innføre et valg i Windows 8.1 som gjøre det mulig med oppstart direkte til skrivebordet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.