BEDRIFTSTEKNOLOGI

En mann skal lede Microsofts maskinvare-satsninger

Panos Panay rykker opp.

Panos Panay får ansvaret for utvikling av all flaggskip-maskinvare.
Panos Panay får ansvaret for utvikling av all flaggskip-maskinvare. Bilde: Microsoft
22. juli 2015 - 12:27

Microsoft fortsetter å reorganisere.

Selskapets nyeste kvartalsresultater viser god fremgang for deres maskinvare, i hovedsak Surface-serien samt Xbox-plattformen.

Det er kanskje derfor ikke så overraskende at det gjøres endringer i hvordan maskinvare-avdelingen blir ledet fremover (via Zdnet).

Ny mann tar ansvaret

Nå som Stephen Elop er ute av Microsoft og har forlatt sin stilling som sjefen for enheter, har det tydeligvis oppstått et vakuum. Dermed er det en ny sjef som fyller plassen, og som skal ha overordnet ansvar for all utvikling av maskinvare hos Microsoft.

Les også: Microsoft har aldri tapt mer

Denne mannen er Panos Panay, og han har frem til nå vært ansvarlig for nettopp den mer og mer vellykkede Surface-satsningen.

Hans nye rolle blir å lede den tekniske utviklingen og designet av Surface, Xbox, HoloLens, Microsoft Band, Surface Hub og det som er igjen av Lumia-telefonene. Panay vil imidlertid ikke ha noe å gjøre med finans, markedsføring eller distribusjon av enhetene. Det virker fornuftig ål a en erfaren ingeniør få overordnet ansvar for videre utvikling av maskinvare-satsningen, spesielt alle flaggskipene som er knyttet til Windows 10.

Det er fortsatt Terry Myerson som vil være den øverste sjefen for alt som har med Windows og enheter å gjøre.

Nadella: Vi slutter ikke med mobil

Microsoft gjør også endringer i ledelsen for de nettskybaserte tjenestene. OneDrive og SharePoint-teamene og Outlook/Exchange-teamene skal jobbe tettere sammen med Office 365-teamet, og alle disse skal ledes av Rajesh Jha, som tidligere jobbet med Office 365 og Outlook.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.