En milliard besøker Facebook med mobilen

Bidrar til en stadig større del av inntektene.

En milliard besøker Facebook med mobilen
Mark Zuckerberg har all grunn til å smile over økonomien til Facebook. Bilde: REX/All Over Press

Facebook kom i går med regnskapstall for årets første kvartal. Pilene peker oppover på de fleste områder, i alle fall sammenlignet med første kvartal i fjor. Det førte til at aksjekursen steg med tre prosent, sent i går.

Omsetningen til Facebook var i første kvartal på 2,50 milliarder dollar, en økning på 72 prosent fra i fjor. Annonseinntektene var på 2,27 milliarder dollar, opp hele 82 prosent. I samme periode har nettoinntektene økt fra 219 millioner dollar til 642 millioner dollar.

Det er særlig annonseinntektene på mobile plattformer som bidrar til veksten. Facebook oppgir at mobilannonser nå utgjør 59 prosent av annonseinntektene. I første kvartal i fjor var andelen på omtrent 30 prosent.

Økte annonseinntekter på mobil skyldes ikke overraskende at stadig flere av brukerne logger seg på Facebook fra mobilen. Av de i gjennomsnitt 1,18 milliarder aktive, månedlige brukerne Facebook hadde ved utgangen av forrige kvartal – 15 prosent flere enn på samme tid i fjor – logget 1,01 milliarder brukere seg på mobilutgaven eller med en app. Det er en økning på 34 prosent fra i fjor.

Også den daglige bruken av Facebook øker betydelig. I forrige kvartal antallet daglig aktive brukere i gjennomsnitt ha vært på 802 millioner, en økning på 21 prosent fra i fjor. Antallet daglige, aktive mobilbrukere var på 609 millioner, 43 prosent flere enn i samme periode i fjor.

I forbindelse med presentasjonen av regnskapstallene ble det også gjort kjent at Facebooks finansdirektør, David Ebersman, har valgt å skifte beite. Han erstattes den 1. juni av David Wehner, som i dag er visepresident med ansvar for bedriftsfinanser og forretningsplanlegging.

Ebersmann kom til Facebook for omtrent fem år siden, men skal til høsten returnere til helsetjeneste-bransjen, som han etablert i før han kom til Facebook.

Wehner kom til Facebook fra Zynga i 2012.

    Les også:

Les mer om: