En milliard kroner er ikke nok

Åslaug Haga vil at mobilbransjen skal dekke hele Norge, og tilbyr en milliard, men det er ikke nok.

En milliard kroner er ikke nok

Åslaug Haga vil at mobilbransjen skal dekke hele Norge, og tilbyr en milliard, men det er ikke nok.

Senterparti-sjef og for tiden Kommunal og regional-minister Åslaug Haga har tidligere i valgkampen lovet en milliard for å bedre mobildekningen i Norge, for det finnes fremdeles fjellområder og isolerte husholdninger som ikke har dekning.

Haga har derfor innkalt deler, men ikke hele mobilbransjen for å diskutere innspill og løsninger på et møte i ettermiddag.

Av uklare årsaker har Haga bare innkalt fire av de fem selskapene som har bygget norske mobilnett. I tillegg til Telenor og Netcom, er også Nordisk Mobiltelefon (Ice) og Network Norway invitert, men MTU (tidligere Teletopia) er ikke invitert.

- På møtet vil de inviterte mobilselskapene presentere sine forslag for å bedre mobildekningen i Norge, forteller pressekontakt i Kommunal- og regionaldepartementet til digi.no.

- Skal hele Norge dekkes, inkludert alle fjellområder der det ikke bor folk, er ikke en milliard kroner nok. Blant annet er det dyrt å strekke frem kabler for støm og samband i den norske store fjellomrdåene. Skal vi dekke 100 prosent av Norge, vil det koste 2 milliarder kroner, forteller Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Norge til digi.no.

Telenor er finpusser fortløpende sin dekning, men Amundsen påpeker at staten ikke kan pålegge mobilbransjen å bygge ut dekningen der det ikke er regningsdekkende så lenge konsesjonene er oppfylt.

- Vi hilser derfor dette initiativet velkomment som et tegn på at regjeringen ser at det må statlige midler til for å dekke de siste områdene, sier Amundsen til digi.no.

Til toppen