ANALYSER

En million nedlastinger den første dagen

Jo da, iPhone-brukerne ønsker å kunne velge en annen nettleser.

Opera Mini topper nedlastingslistene for iTunes Store i de fleste land.
Opera Mini topper nedlastingslistene for iTunes Store i de fleste land.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2010 - 10:20

Opera Mini, som denne uken ble godkjent av Apple for iPhone og (iPod Touch), er det første virkelige alternativet til Apples egen nettleser på mobiltelefonen. Dette har iPhone-brukerne definitivt fått med seg.

På denne oversikten over de ti mest nedlastede gratisapplikasjonene i hvert av landene hvor iTunes Store tilbys, ligger Opera Mini på toppen av samtlige, bortsett fra Australia, hvor den nå har blitt skjøvet ned til en andreplass av spillet «Bird Strike».

Dette tyder på at iPhone-brukerne har håp om at Opera Mini skal gi en bedre surfeopplevelse enn det Safari-nettleseren til Apple kan tilby.

Bruken av mobilnettlesere i Norge. <i>Bilde: StatCounter</i>
Bruken av mobilnettlesere i Norge. Bilde: StatCounter

Tallene sier ingenting om hvor mange som nå kommer til å velge Opera Mini framfor Safari, men StatCounters tall for bruk av mobilnettlesere viser et svært kraftig oppsving for Opera (Mini og Mobile) de siste dagene. Tallene viser oppgang for Opera på mobilen også i en del andre land, særlig Europa, men på ingen måte like stor som i Norge.

De globale tallene viser faktisk en generell nedgang i andelen som bruker Opera på mobilen.

Det må tas forbehold om at målemetodene til StatCounter nok ikke forteller hele sannheten, og de historiske tallene gjengir til dels svært store utslag som ikke nødvendigvis er enkle å forklare.

Meldinger fra ferske Opera Mini-brukere på iPhone tyder på at mange er fornøyde med hastigheten til nettleseren, men at den manglende multitouch-støtten skuffer. Det sistnevnte ser ut til å være den vanligste årsaken til at brukere raskt går tilbake til Safari igjen.

Det blir derfor interessant å se om den økte bruken av Opera Mini vil vedvare over tid.

Etter at denne saken ble publisert, kunngjorde Opera Software at Opera Mini ble installert på 1 023 380 Apple-enheter i løpet den første dagen nettleseren var tilgjengelig i iTunes Store.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.