En sniktitt på en ny Messenger

Microsoft planlegger en ny MSN IM-klient til sommeren. Allerede nå kan du få ta en titt på noen av nyhetene.

Microsoft planlegger en ny MSN IM-klient til sommeren. Allerede nå kan du få ta en titt på noen av nyhetene.

Microsoft tilbyr for tiden to ulike IM-produkter (Instant Messanging) - Windows Messenger og MSN Messenger. Den førstnevnte er beregnet for bedriftsbrukere, mens MSN Messenger har egenskaper som er mer tilpasset konsumentene.

    Les også:

Begge de to IM-klientene er under fornyelse for tiden. En betautgave av Windows Messenger 5.0 er tilgjengelig. Nytt i denne er først og fremst tilpasningen til den kommende Microsoft Real Time Communications Server (Greenwich), samt innloggingsmuligheter til Exchange- og SIP-kontoer (Session Initiation Protocol). Betaperioden vil avsluttes i løpet av juni.

MSN Messenger 6.0 er også under utvikling. Denne ventes ifølge Microsoft å bli klar i løpet av sommeren. Selskapet har publisert en egen side med bilder av den kommende klienten.

Blant nyhetene Microsoft fokuserer på er muligheten til å spille spill inne i IM-klienten. Trolig er det først og fremst snakk om kort- og klassiske brettspill.

Ved hjelp av video- og talefunksjonalitet klienten allerede har, vil MSN Messenger 6 kobles direkte til webkameraer for å sende levende bilder av venner mens man prater, enten ved hjelp av tale eller med tekst.

Til toppen