JUSS OG SAMFUNN

En tegneserie om oss

User Friendly er en tegneserie med NT-frustrerte programmerere, sjefer med nevøer som lager dårlig web-grafikk og tech support som får kvelningsfornemmelser når de må bruke slips. Kort sagt: En tegneserie om oss.

Nina Furu
7. okt. 1998 - 10:09

Noen liker tegneserier, og noen gjør det ikke. Selv blant tilhengerne er smaken i høyeste grad delt, og spenner fra dystopisk fantasi via dagsaktuell satire til enkel humor. Så hvordan kan jeg anbefale deg en tegneserie og være rimelig sikker på at du kommer til å like den?

User Friendly.
User Friendly.

Vel, User Friendly treffer så midt i blinken på jobb-hverdagen for oss i nett-bransjen, at jeg tar sjansen. Serien har et persongalleri som skulle være kjent nok: Techien som heller forskanser seg bevæpnet på kontoret sitt enn å installere NT på en stakkars, uskyldig maskin. Markedssjefen som gladelig selger produkter lenge før de faktisk eksisterer. Den importerte programmereren som snakker med halvt uforståelig østblokk-aksent, og telefonsupporteren som må håndtere frustrerte kvinners klager over størrelsen på mannens harddisk ...

Dessuten er serien behagelig dagsaktuell. Store deler av september-stripene er viet lanseringen av IMac (eller IWhack som seriens ekvivalent kalles), med skjevt sideblikk på både sukkertøysfargen og mangelen på floppy. (Ekstra inside-poeng til den som spotter RoboCop-referansen, forresten.)

User Friendly.
User Friendly.

Riktignok er User Friendly en tegneserie som med fordel kan modnes litt. Tegnestilen er digital og upolert, humoren er til tider litt åpenbar, og anti-Microsoft-temaet en smule overeksponert. Men who cares? Det er morsomt, det er lett å kjenne seg igjen, og det er massevis av sarkastiske URL'er som man kan maile rundt til venner og bekjente.

Dessuten er serien innsiktsfull og tidsriktig nok til at den kommer til å bli stor.

Så husk at du så det her først

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.