Enda en alt-i-ett-telefon

Den komplette telefonen™ er alle mobilselskapers drøm. Motorola prøver nå med en ny utgave av Accompli, inkludert stor skjerm, web, WAP, GPRS og andre populære saker.

Bare uker etter at Nokia lanserte sitt flaggskip Communicator, kommer Motorola med en oppfølger av de til dels overstrømmende mottatte Accompli-telefonene.

Slike telefoner lover å gjøre alt og være alt, en lovnad de sjelden oppfyller. digi.nos testpanel var likevel bra lykkelige over den forrige Accompli, og har også gode følelser for Commnuicator´n, selv om en programvarefeil medførte litt irritasjon da vi testet sistnevnte tidligere i sommer.
Motorolas PR-gjeng kaller Accompli 008 en "mobilterminal for den sofistikerte bruker". Den er kort og greit en PDA med innebygd mobiltelefon. Den forholdsvis store skjermen viser frem menyer for kalender, webaksess, e-post og data/fax via GSM og GPRS, der det er tilgjengelig.


Menystyringen kan gjøres med finger eller penn. Tekst skrives enten ved hjelp av håndskriftgjenkjenning eller direkte på tastaturet med den vedlagte pennen.

Det som gjør 008 spesiell er støtten for J2ME, mikroutgaven av Java, som gir muligheten for å laste ned en rekke applikasjoner, spill og annet innhold fra nettet.

Lommedataen kan selvfølgelig synkroniseres med andre PDA-er, mobiltelefoner og datamaskiner. Synkroniseringsprogramvaren StarFish støtter direkte synk til Microsoft Outlook, Lotus Organiser, Lotus Notes, ACT!, Sidekick, 3Coms Palm-maskiner, Windows CE, REX og REXPRO og Yahoo! adressebok.


Enkle spesifikasjoner (digi.no skal teste telefonen så snart det lar seg gjøre):

Mål: 98x60x28 mm
Vekt: 155 gram
Volum: 137 cc
Taletid (med forbehold): 270 minutter
Standbytid: 145 timer
Farger: Metallgrå og sølv
Pris: Rundt 5000 kroner inkl. mva
Til toppen