BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enda mer data på harddisken

Seagate setter ny lagringsrekord.

Seagate har foreløpig ikke kommet med noe bilde av den nye harddisken, men trolig vil den se omtrent ut som denne utgaven, som har 6 terabyte lagringskapasitet.
Seagate har foreløpig ikke kommet med noe bilde av den nye harddisken, men trolig vil den se omtrent ut som denne utgaven, som har 6 terabyte lagringskapasitet. Bilde: Seagate
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. aug. 2014 - 08:46

Seagate avduket denne uken det som skal være verdens første harddisk med lagringskapasitet på 8 terabyte. Fra før tilbyr blant annet Seagate harddisker med 6 terabyte kapasitet.

Scott Horn, markedsdirektør i Seagate, sier i en pressemelding at harddisken først og fremst er beregnet for datasentraler som møter utfordringer på grunn av den eksplosive veksten man ser innen opprettelsen og bruken av ustrukturerte data.

Men harddisken har vanlig 3,5 tommers formfaktor, med SATA 6Gb/s-grensesnitt. Den egner seg derfor også til vanlige servere og stasjonære pc-er hvor man har behov for mye lagringsplass innenfor et begrenset areal og energinivå.

Seagate har foreløpig ikke kommet med noen detaljer om den nye harddisken, heller ikke produktnummeret. Foreløpig skal den bare leveres til noen utvalgte kunder. Først i neste kvartal vil den komme i vanlig salg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.