BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endelig foran budsjett

23. mai 1997 - 09:06

Johnsen kom til Olivetti i 1990, og har arbeidet i Italia i mange år, vesentlig på personalsiden. Han er typisk for den nye ledertypen som har overtatt posisjoner og filosofi i hele Olivettis organisasjon.

- Det er nå bred enighet om at det er kompetansen vi overlever på. Oppgaven er å få folk med, ikke å selge bokser.

Olsy Norge har en høyere andel på service og tjenester enn snittet i konsernet. Leverer de maskinvare, kommer det helst gjennom Santech og Ingram. Den finansielle situasjonen er solid, etter at Olivetti sentralt slettet 60 millioner kroner i intern gjeld.

Olsy Norge er brorparten av det som tidligere var kjent som Scanvest-Olivetti. OPC Norge (Olivetti Personal Computers) er en avdeling under OPC i Italia, og er ikke tilknyttet selve Olivetti-gruppen lenger. Olivetti Leksikon Norge er lagt under svenske Olivetti Leksikon AB. Ambrasoft er avviklet uten oppsigelser: En del ble overført til Olsy, resten ble solgt til Infosynergi, Avenir og Agresso, uten tap for Olsy.

Nettverksbedriften UMI i Tønsberg er siden nyttår 100 prosent eid av Olsy Norge. UMI har en årsomsetning på rundt 55 millioner NOK, Olsy Norge på 237 millioner NOK.

Det sterke båndet til Rikstrygdeverket (RTV) - 35 prosent av omsetningen går dit - bidrar til at Olsy Norge er langt mer avhengig av offentlig sektor enn konsernet for øvrig. Johnsen anslår den offentlige andelen til rundt 60 prosent av omsetningen. Han satser på nettverk, kommunikasjon og service som primærtjenester, og på integrasjon og rådgivning som nye vekstområder. Eksisterende kunder vil stå i fokus ut året.

- Jeg føler et spesielt behov for å bygge ut organisasjonen i UMI. Med gjeldssaneringen har vi igjen penger å investere. Vi arbeider med rekruttering. Men det er vanskelig å finne kompetente folk. Ellers har vi reorganisert oss og blitt mer effektive, og vi har en helt ny ledelse i forhold til da krisa kom over oss i fjor høst.

UMI har en spesiell status i Norge som enerepresentant for globale nettaktører som Fore Systems og Cabletron.

Olsys viktigste globale markedssegment, bank, er foreløpig fraværende i Olsy Norge. Men en internasjonal utvikling kan gi innpass, og datteren UMI har allerede et fotfeste innen Norges Bank, DnB og BN-Bank.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.