BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endelig Intel-basert fra SGI

Silicon Graphics har i hele høst slitt for å få ut Wintel-baserte arbeidsstasjoner. Selskapet annonserte allerede i desember i fjor at slike maskiner var under utvikling, men først nå ser det ut til å ha løsnet for SGI.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. des. 1998 - 13:15

En talsperson ved Silicon Graphics sier til News.com at Silicon Graphics vil komme med sine første arbeidsstasjoner basert på Intels systemarkitekturer og Windows NT i januar 1999. Den rimeligste maskinen, som skal få navnet Visual Workstation 320, vil koste fra i underkant av 4000 dollar og ha opptil to 400 MHz Pentium II-prosessorer.

Toppmodellen skal ifølge News.com hete Visual Workstation 540 og vil leveres med opptil fire Xeon-prosessorer. Prisen for denne skal starte på 6000 dollar.

Jon Peddie, president i analysebyrået Jon Peddie Associates, forteller til News.com at maskinene vil være svært konkurransedyktige når det gjelder forhold mellom pris og ytelse. Han forteller at Silicon Graphics demonstrerte en av arbeidsstasjonene allerede under høstens Comdex-messe hvor maskinen åpnet et bilde på 50 megabyte på få sekunder. Han mener at arbeidsstasjonen er minst like kjapp som enhver annen NT-basert arbeidsstasjon på markedet.

Endel analytikere tror at SGI etter hvert også vil tilby sin grafikkteknologi på separate grafikkort med AGP-grensesnitt, men selskapet har ikke bekreftet dette. I tilfelle vil det konkurrere direkte med aktører som Intergraph som også produserer avanserte grafikkort, men også kraftige Wintel-baserte grafikkmaskiner.

SGI hadde opprinnelig planlagt å komme med Xeon-baserte arbeidsstasjoner denne høsten. Men spesielt problemer med å få Xeon-prosessorene til å fungere med resten av systemet skal ha forsinket lanseringen med flere måneder. Dette er selvsagt uheldig, fordi det har gitt konkurrentene, blant annet IBM, Compaq og Hewlett-Packard, muligheten til å få et forsprang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.