RESULTATERFINANS

Endelig USA kontrakt for Telecomputing

Det norske ASP selskapet Telecomputing har signert en kontrakt i USA til en verdi av 16 millioner kroner.

Helge Lunde
9. okt. 2000 - 10:25

Den internasjonale satsningen til ASP selskapet (Application Service Provider) Telecomputing har ikke bare vært en dans på roser. Store investeringer har ikke kastet mye penger av seg og antallet nye kunder har vært minimalt. Men endelig har selskapet fått i land en kontrakt som bringer klingende mynt inn i kassen.

Avtalen som er signert med Orius Corporation har en varighet på 3 år, og innbefatter i fase 1 programvarene Microsoft Exchange 2000, Goldmine og Intraspect får digitoday.no vite av markedsdirektør Christian Mohn i Telecomputing. I tillegg inkluderer avtalen drift av intranett, en tjeneste som er ny i Telecomputings produktspekter. Kontraktens verdi er estimert til ca 16 millioner kroner. På den internasjonale fronten betyr den nye kontrakten en 50 prosents økning av antallet nye brukere.

Dette er helt klart et gjennombrudd for oss i USA, både med tanke på å nå den kritiske masse for inntjening, men også for å nå ut til nye kunder. Orius Corporation som er en sterk aktør innenfor telekommunikasjon, og en viktig referansekunde i så måte.

ASP markedet er antatt å få en eksplosiv vekst i årene som kommer, men flere vil ha en del av denne kaken, og man ser økt konkurransen ved flere tilbydere. Markedsdirektør Mohn i Telecomputing er allikevel ubetinget positiv til nye aktører i markedet, da disse er med på å modne kundemassen. "Vi mener at ASP markedet er tilnærmet ubegrenset, og det er plass til oss alle."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.