BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endringer i Telenor-ledelsen

Det ligger an til flere viktige endringer i ledelsesansvaret og konsernstrukturen i Telenor AS. Endringene trer i kraft fra 1. juli.

Øystein Kvistad
17. apr. 1997 - 15:00

For den som måtte lure: Tormod Hermansen fortsetter som konsernsjef i Telenor.

Nytt er det imidlertid at konserndirektørene Jan Fredrik Baksaas, Terje Thon og Peter Pay skal dele det totale resultatansvaret fra sine lederposisjoner i tre nye "divisjoner". Disse divisjonene benevnes med "Norge", "Utlandet" og "Forretningsutvikling/innovasjon".

Jan Fredrik Baksaas får ansvaret for "Norges-divisjonen". Det betyr at han får samlet ansvar for de fire Telenor-virksomhetene Privat, Mobil, Bedrift og Nett. Å samle disse virksomhetene under en paraply er et tegn på at Tormod Hermansen & co ønsker å definere denne divisjonen som skal forsvare Telenors posisjon i Norge fra og med 1. januar 1998.

Terje Thon blir leder for "Utlandet", omtrent med samme ansvar som i dag, mens Peter Pay flytter opp et hakk i Telenor-hierarkiet og blir leder for forretningsutvikling / innovasjon. Telenor Nextel er blant de enheter som kommer inn under hans område. Angripende og voksende områder vil høre inn under den nye innovasjonsdivisjonen, mener Telenor-ledelsen.

Foruten Hermansen, Thon, Pay og Baksaas, vil Telenors konsernledelse fra 1. juli utgjøres av Marit Døving (omdømme), den tidligere sentralbanksjef Torstein Moland (finans- og økonomi), Magnus Dokset (regulatoriske forhold) og Ole Petter Håkonsen (teknologisk plattform).

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.