BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endringer i Telenor-ledelsen

Det ligger an til flere viktige endringer i ledelsesansvaret og konsernstrukturen i Telenor AS. Endringene trer i kraft fra 1. juli.

Øystein Kvistad
17. apr. 1997 - 15:00

For den som måtte lure: Tormod Hermansen fortsetter som konsernsjef i Telenor.

Nytt er det imidlertid at konserndirektørene Jan Fredrik Baksaas, Terje Thon og Peter Pay skal dele det totale resultatansvaret fra sine lederposisjoner i tre nye "divisjoner". Disse divisjonene benevnes med "Norge", "Utlandet" og "Forretningsutvikling/innovasjon".

Jan Fredrik Baksaas får ansvaret for "Norges-divisjonen". Det betyr at han får samlet ansvar for de fire Telenor-virksomhetene Privat, Mobil, Bedrift og Nett. Å samle disse virksomhetene under en paraply er et tegn på at Tormod Hermansen & co ønsker å definere denne divisjonen som skal forsvare Telenors posisjon i Norge fra og med 1. januar 1998.

Terje Thon blir leder for "Utlandet", omtrent med samme ansvar som i dag, mens Peter Pay flytter opp et hakk i Telenor-hierarkiet og blir leder for forretningsutvikling / innovasjon. Telenor Nextel er blant de enheter som kommer inn under hans område. Angripende og voksende områder vil høre inn under den nye innovasjonsdivisjonen, mener Telenor-ledelsen.

Foruten Hermansen, Thon, Pay og Baksaas, vil Telenors konsernledelse fra 1. juli utgjøres av Marit Døving (omdømme), den tidligere sentralbanksjef Torstein Moland (finans- og økonomi), Magnus Dokset (regulatoriske forhold) og Ole Petter Håkonsen (teknologisk plattform).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.