UTVIKLING

Enighet om grunnlaget for neste HTML

Både navnet og grunnlaget for neste utgave av HTML er nå blitt vedtatt.

14. mai 2007 - 08:01

Organisasjonen som står bak de viktigste webstandardene, W3C, annonserte tidligere i år at arbeidet med å videreutvikle det mye brukte språket HTML skulle gjenopptas. Det ble opprettet en arbeidsgruppe, og denne har nå stemt over flere sentrale spørsmål som vil legge grunnlaget for det resterende arbeidet.

Det kanskje viktigste å få klarlagt, var om neste utgave av HTML skulle baseres på spesifikasjonene WHATWG har lagt ned i det som gjerne kalles HTML 5 og Web Forms 2.0.

Det ble vedtatt at WHATWG-spesifikasjonene vil fungere som utkast for det videre arbeidet. Arbeidsgruppen skal gjennomrevidere disse spesifikasjonene.

    Les også:

Arbeidsgruppen har også vedtatt at neste utgave av HTML skal hete HTML 5. Dagens utgave har versjonsnummeret 4.01. Årsaken til at det ikke var helt selvfølgelig å kalle den neste utgaven for HTML 5, er at den ene av WHATWGs spesifikasjoner er blitt kalt akkurat dette.

Det siste av de store spørsmålene det ble stemt over, var hvem som skulle være redaktører for HTML 5-spesifikasjonen. Valget falt på Ian Hickson fra Google, som også har vært redaktør for WHATWGs HTML 5, i tillegg til Apples David Hyatt.

Mer informasjon om avstemningen finnes her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.