BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enitel vil satse mobilt

Enitel har bredbåndsnett til 76 norske byer og 250 antenneposisjoner i de fire største byene som jokre i ermet når selskapet ligger i forhandlinger med aktører om å danne et konsortium for å søke på nye mobillisenser.

Frode Eriksen
31. mai 2000 - 13:09

Enitel vil nemlig bygge mobilnett basert på UMTS-standarden (Universal Mobile Telecommunications System) , men vil ennå ikke si om selskapet skal søke alene eller sammen med andre.

Administrerende direktør i Enitel, Øyvind Hauge, bekrefter imidlertid at Enitel blir å finne som søker på en av de fire mobillisensene.

Hauge sier til digi.no at selskapet selv vil sitte som eier av et mobilnett, men utelukker ikke at dette skjer i samarbeid med andre. - Vi regner det som svært regningssvarende for oss å sitte som eier av et UMTS-nett. Så langt har vi valgt denne strategien i telemarkedet.

Han mener selskapets bredbånds fibernett til 76 norske byer og de 250 antenneplasseringene selskapet overtok som en del av Telia Norge-kjøpet i januar kan bli viktige argument for selskapet når mobilkonsortiene skal bygges opp og de endelige tildelingene skjer i høst.

Hauge sier at selskapet snakker med andre, men vil ikke si hvem, annet enn at en nok vil se klarer konsortier i god til før søknadsfristen på UMTS-lisensene som er 14. august.

- Samferdselsministeren har lagt vekt på dekning ut over minstekravet (de seks største byene, samt Tromsø og Bodø. red. anm), og vi mener vår posisjon til å møte ministerens ønske er god.

Til høsten kommer Enitels første mobiltjenester, da basert på kapasitet kjøpt av NetCom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.