BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enitel vil satse mobilt

Enitel har bredbåndsnett til 76 norske byer og 250 antenneposisjoner i de fire største byene som jokre i ermet når selskapet ligger i forhandlinger med aktører om å danne et konsortium for å søke på nye mobillisenser.

Frode Eriksen
31. mai 2000 - 13:09

Enitel vil nemlig bygge mobilnett basert på UMTS-standarden (Universal Mobile Telecommunications System) , men vil ennå ikke si om selskapet skal søke alene eller sammen med andre.

Administrerende direktør i Enitel, Øyvind Hauge, bekrefter imidlertid at Enitel blir å finne som søker på en av de fire mobillisensene.

Hauge sier til digi.no at selskapet selv vil sitte som eier av et mobilnett, men utelukker ikke at dette skjer i samarbeid med andre. - Vi regner det som svært regningssvarende for oss å sitte som eier av et UMTS-nett. Så langt har vi valgt denne strategien i telemarkedet.

Han mener selskapets bredbånds fibernett til 76 norske byer og de 250 antenneplasseringene selskapet overtok som en del av Telia Norge-kjøpet i januar kan bli viktige argument for selskapet når mobilkonsortiene skal bygges opp og de endelige tildelingene skjer i høst.

Hauge sier at selskapet snakker med andre, men vil ikke si hvem, annet enn at en nok vil se klarer konsortier i god til før søknadsfristen på UMTS-lisensene som er 14. august.

- Samferdselsministeren har lagt vekt på dekning ut over minstekravet (de seks største byene, samt Tromsø og Bodø. red. anm), og vi mener vår posisjon til å møte ministerens ønske er god.

Til høsten kommer Enitels første mobiltjenester, da basert på kapasitet kjøpt av NetCom.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.