BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enitels ledelse saksøkes for 285 millioner kroner

Nå ser det ut til at konkursen i Enitel får et rettslig etterspill. Obligasjonseierne med Riulf Rustad (bildet) i spissen saksøker både tidligere styre og ledelse i selskapet for flere hundre millioner kroner.

Frode Eriksen
11. des. 2001 - 07:54

Ifølge TV 2 Nyhetene er kravet på 285 millioner kroner og reises mot Enitels siste to direktører og styrer.

Administrerende direktør Øyvind Hauge og styreleder Lars Uno Thulin kreves for 210 millioner kroner, mens det nye styret under ledelse av Øyvind Brøymer og med Svein Berntsen som administrerende direktør kreves for 75 millioner kroner.

Det er den nye aksjeloven der styret og ledelse er personlig ansvarlig for selskapets virksomhet, som gjør dette mulig.

Forsker på styrearbeid ved Norges Handelshøyskole, Arne Selvik, sier til TV 2 at et styre har plikt til å forvalte selskapets ressurser på en fornuftig måte, og kan bli holdt erstatningspliktig dersom det blir funnet skyldig i å ha opptrådt uaktsomt eller svikefullt.

Rustad representerer obligasjonseiere som til sammen har bidratt med 250 millioner euro til Enitel-systemet.

Enitel ble begjært konkurs den 17. september. Flere selskap, deriblant Telia, Tele Danmark og Bane Tele kjøpte etter konkursen hver sin del av selskapets virksomhet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.