Enkel backup for forbrukere

Symantec tilbyr en ny løsning for forbrukere som vil ha sterk sikkerhets­kopiering med enkel betjening.

Symantec tilbyr en ny løsning for forbrukere som vil ha sterk sikkerhets­kopiering med enkel betjening.

Løsningen er døpt Norton Save & Restore og kombinerer ny funksjonalitet med egenskaper fra andre Symantec-produkter, blant dem Norton Ghost.

Den nye pakken skal ha enkel installasjon og automatiske funksjoner for å sikre kopier både av verdifullt innhold som bilder, musikk og finansiell informasjon, og fullverdige kopier av PC-ers harddisker med tanke på full gjenoppretting etter ødeleggende angrep fra virus, ormer, trojanere eller spionvare.

Det finnes utallige løsninger for sikkerhetskopiering i dag. Likevel viser undersøkelser fra IDC at under en tredjedel av alle forbrukere har sikkerhetskopier av sine data. Symantec tror at enkel automatisering av grunnleggende rutiner for sikkerhetskopiering er det som skal til, og har bygget dette inn i Save & Restore, sammen med disk-imaging funksjonaliteten i Norton Ghost.

Man kan for eksempel sette opp automatisk eller hendelsesbasert sikkerhetskopiering til flere forskjellige medietyper, og man kan la en egen agent gå gjennom en PC for å få anbefalt hvilke harddisker, filer og mapper som bør sikkerhetskopieres. I kombinasjon med et annet Symantec-verktøy, Norton Internet Security, kan man få en rutine som automatisk utløser sikkerhetskopiering ved melding om virusutbrudd. Videre kan sikkerhetskopier krypteres og passordbeskyttes.

Prisen er oppgitt til 599 kroner, inklusiv merverdiavgift.

Til toppen