Enkelt å stikke av med IT-pris

Har Dataforeningens IT-priser utspilt sin rolle, eller vet bare ikke folk om dem?

KOMMENTAR: Enkelt å stikke av med IT-pris

Har Dataforeningens IT-priser utspilt sin rolle, eller vet bare ikke folk om dem?

På sitt nettsted spør Den Norske Dataforening om det bare finnes tre grønne IT-virksomheter i Norge.

De synes nemlig det er merkelig at ikke flere har nominert aktuelle kandidater til foreningens nyopprettede Rosings miljøpris.

I samme slengen kunne de like godt spurt om det ikke finnes IT-kompetanse i landet, eller gode nettjenester.

IT-Norge er også blottet for kreative krefter, hvis vi skal dømme ut fra antall nominerte kandidater til årets Rosing-priser.

Det står i skrivende stund at fristen for nominasjoner er satt til 30. september, altså om bare én uke.

Tiden frem mot planlagt prisutdeling og fest i november er satt av til nødvendig og tidkrevende arbeid av de ulike juryene.

Fasiten bare dager før forslagsluka stenger er at drøyt 20 kandidater til sammen har meldt sin interesse til de ti prisene som skal deles ut. Av disse er nesten halvparten påmeldt kampen om den grønne IT-prisen.

Det er nok nedslående for Dataforeningen, som i disse dager gleder seg til å invitere til det de håper blir «årets definitive IT-fest».

Uten nok verdige kandidater kan man ikke i fullt alvor kåre verdige vinnere. Derfor er det krise for Rosing-arrangementet akkurat nå.

Spørsmålet som melder seg, er om IT-bransjen vet at det er mulig å nominere seg til prisene overhodet?

Dataforeningen bør frykte et eventuelt ja på det spørsmålet, fordi det betyr at Rosing-prisen i sin nåværende form har utspilt sin rolle.

En annen mulighet til den skuffende oppslutningen er at de mange ildsjelene, juryene og foreningens egne ansatte ikke har klart å nå ut med budskapet. Dette må i så fall ta på egen kappe.

Eneste fornying av prisene de siste par årene er innføringen av miljøprisen, som skjedde på oppfordring av fornyingsminister Heidi Grande Røys under fjorårets prisutdeling. Kanskje er det her skoen trykker. Det er ikke gitt at alle dagens priser har livets rett, eller at de er like relevante i dagens marked som forening selv vil ha det til.

Har IT-prisene fra Dataforeningen livets rett?
Har IT-prisene fra Dataforeningen livets rett?

Sikkert er det at hvis ikke oppslutningen tar seg opp, så blir det enkelt å stikke av med en pris denne gangen. Dersom du nominerer deg, vel å merke. Ikke koster det noe, heller.

Rosing-prisen har røtter helt tilbake til 1991, og skylder sitt navn til den norske datapioneren Fredrik Rosing Bull.

Neste år kan derfor prisen feire sin myndighetsdag. La oss håpe det blir uten tenåringskrise.

    Les også:

Til toppen