BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere å forlate Google

Nytt bidrag fra selskapets «Data Liberation Front».

Nå kan man laste ned alle kalenderdataene i Google Kalender til til ICS-fil. Men muligheten for å laste ned all e-post fra Gmail som én fil er ennå ikke helt klar til bruk.
Nå kan man laste ned alle kalenderdataene i Google Kalender til til ICS-fil. Men muligheten for å laste ned all e-post fra Gmail som én fil er ennå ikke helt klar til bruk. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. des. 2013 - 09:48

Vi vet ikke helt hvor aktive gruppen Data Liberation Front hos Google er for tiden, men arbeidet gruppen startet i 2009, blir nå utvidet.

Google har i mange år uttrykt misnøye mot aktører som i stor grad tyr til innelåsing av data for å beholde kundene. Dette innebærer at dataene er vanskelige og kostbare å flytte til konkurrerende løsninger.

Data Liberation Front i Google ble angivelig startet av noen spøkefulle ingeniører som ville sørge for et bedre forhold mellom liv og lære hos Google. Dette har resultert i at brukere av mange Google-tjenester, men langt fra alle, kan laste ned sine brukerdata i formater som i stor grad også støttes av andre løsninger, for eksempel HTML, vCard eller JSON.

Dette gjøres på arkivsiden til Google, også kalt Google Takeout. Her kan man for eksempel laste ned videofiler man tidligere har lastet opp til YouTube eller HTML-filer med alle innleggene man har skrevet i Google+.

I går kunngjorde Google at to av selskapets viktigste tjenester nå får en tilsvarende mulig. Det ene gjelder Google Kalender, som nå kan eksporteres til en stor iCalendar-fil (.ics). Google Kalender ble forøvrig en anelse mer integrert med blant annet Google Maps denne uken.

I tillegg skal i løpet av den neste måneden bli mulig å laste ned dataene i MBOX-formatet, som i alle fall skal støttes av Apple Mail og Mozilla Thunderbird, enten direkte eller gjennom utvidelser.

Om dette er enklere enn å legge til Gmail som en IMAP-konto i de samme klientene, for så å dra meldingene over fra én konto til en annen, må nesten den enkelte avgjøre. Men det er sjelden negativt med flere alternative løsninger.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.