BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere drift av EMC Symmetrix

«Virtual Provisioning» er ikke lenger forbeholdt Celerra-løsningene.

15. jan. 2008 - 12:38

Under merkelappen «Virtual Provisioning» tilbyr EMC et verktøy for forenklet drift av selskapets avanserte lagringssystemer Symmetrix DMX.

Uttrykket er tidligere brukt av EMC i forbindelse med tilsvarende forenklet drift av selskapets NAS-løsling Celerra. Det defineres som EMCs implementering av «thin provisioning» på enterprise-nivå, det vil si en løsning som skal gjøre det enkelte å sørge for at servere alltid har tilstrekke lagringsplass tilrådighet, etter prinsippet «akkurat det man trenger til akkurat tidspunktet man trenger det», eller «just enough, just in time».

«Virtual Provisioning for Symmetrix DMX forenkler og gjør det raskere og tilordne lagringskapasitet på tvers av lagringsnivåer i en magringsmatrise… basert på hva den enkelte applikasjonen trenger», heter det i EMCs framstilling.

EMC sier de samtidig har tilrettelagt Symmetrix DMX-4-systemer slik at de vil kunne bruke de nyeste SATA II diskene på én terabyte. Disse systemene kan derfor lades med disker med svært varierende egenskaper, med tanke på å oppnå en for kunden hensiktsmessig balanse mellom ytelse, kapasitet og kostnader. Terabyte-diskene dekker behovet for store og rimelige disker, mens man på ytelsessiden kan velge høyhastighets Fibre Channel disker eller, siden i går, avanserte SSD-enheter med ekstra stor ytelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.