BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enklere surf med tastaturet

Synes du det er tungvint å navigere på weben med tastaturet? Et norsk selskap tilbyr hurtigtaster for de fleste websidene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. jan. 2000 - 15:03
bef.no: befSurf

befSurf er en norsk tjeneste som gjør navigeringen med tastaturet en god del enklere. Ved å skrive bef.no/ før adressen du skal inn på, aktiveres befSurf automatisk. Du trenger ikke laste ned noe programvare eller endre noe på maskinen din. Og tjenesten er helt gratis.

Det som skjer når du har åpnet en webside med befSurf, er at tjenesten gir alle lenkene en kode. Disse kodene kommer opp ved siden av hver lenke. Når du ønsker å "klikke" på en lenke, trykker du bare på Alt-tasten sammen med det første tegnet i koden. Deretter skriver du de resterende tegnene og til slutt linjeskift. Da kommer du inn på websiden du ville besøke.

befSurf har likevel enkelte svakheter. Blant annet håndteres ikke skjemaer eller rammer særlig godt. Blant annet blir digi.no sine rammefrie artikler noen ganger plassert i samme ramme som forsidene. For å navigere mellom rammene kan brukerne i Internet Explorer trykke F6-tasten.

Foreløpig fungerer befSurf kun på Internet Explorer versjon 4.01 eller nyere. Men ifølge Bjørn Erling Fløtten, innehaver av bef.no som har utviklet og leverer befSurf, vil tjenesten fortsatt videreutvikles.

Prøv selv: digi.no med befSurf.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.