Enklere tilkobling av eksterne harddisker

Det eksterne SATA-grensesnittet skal snart også kunne levere strøm til harddisker.

Enklere tilkobling av eksterne harddisker

Det eksterne SATA-grensesnittet skal snart også kunne levere strøm til harddisker.

Det er i dag en smal sak å koble en ekstern harddisk til en PC, enten det skjer via USB, Firewire eller eSATA (external SATA). Men i aller fleste tilfellene er man også nødt å koble den eksterne harddisken til et strømuttak.

Dette ønsker Serial ATA International Organization (SATA-IO) å gjøre noe med. I går kunngjorde organisasjonen at dem har startet arbeidet med et nytt initiativ som kalles «Power Over eSATA», som skal forsyne eksterne SATA-enheter med strøm, slik at de ikke har behov for en separat strømforbindelse.

Arbeidet vil ledes av SATA-ISs Cable and Connector-gruppe. Spesifikasjonen skal etter planen være på plass i andre halvdel av 2008.

    Les også:

Power Over eSATA skal tilby nok effekt til å kunne drive en enkelt harddisk via eSATA-kabelen mellom harddisken og en datamaskin.

Det skal sikres bakoverkompatibilitet ved at formfaktoren på dagens eSATA-kontakt beholdes, i tillegg til at overføringskapasiteten holdes på samme nivå som i dag, det vil i teorien si 3 gigabits per sekund.

- Det å forbedre eSATA med strømforsyning vil gi både designere og sluttbrukere et nytt bekvemmelighetsnivå, sier Knut Grimsrud, president i SATA-IO og Intel Fellow, i en pressemelding.

SATA-IO regner med at de første produktene med støtte for Power Over eSATA vil komme på markedet kort tid etter at spesifikasjonen er ferdig, det vil si allerede i år.

Til toppen