Enklere utgave av Exchange-alternativ

En Express-utgave av gruppevaresystemet Open-Xchange lover et langt enklere oppsett.

Enklere utgave av Exchange-alternativ

Open-Xchange er en kommersiell, åpen kildekodebasert e-post- og gruppevareløsning som markedsføres som et alternativ til Microsofts Exchange Server. Men produktet er kjent for å være ganske krevende å komme i gang med.

Derfor har Open-Xchange Inc. nå kommet med en utgave av programvaren som er beregnet for mindre bedrifter, uten spesiell Linux-kompetanse.

Open-Xchange Express Edition, som produktet heter, installeres på fra bunnen av på en server. Operativsystemet, som er inkludert, er Ubuntu. Installasjonen, som gjøres ved hjelp av noen få trinn i en veileder, skal kunne gjøres på noen minutter.

Open-Xchange Express Edition leveres med støtte for blant annet Microsoft Outlook og gjør det mulig å synkronisere både e-post, mapper, kontakter, avtaler, oppgaver og statusinformasjon med klienten. I tillegg tilbys et Ajax-basert webgrensesnitt som skal være plattform- og nettleseruavhengig.

Kildekoden til Open-Xchange er åpen, og det skal være mulig å sette sammen et tilsvarende produkt som Open-Xchange Express Edition ved hjelp av denne. Men kildekoden til Express-utgaven tilbys ikke som en ferdig pakke.

Open-Xchange Express Edition for 20 brukere koster fra 588 euro per år, omtrent 4600 kroner + mva.