JUSS OG SAMFUNN

Eolas-patentet kjent ugyldig

Microsoft kan trolig pustet lettet ut, etter at Eolas' omstridte nettleserpatent midlertidig er blitt kjent ugyldig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2004 - 10:11

USAs patentkontor har ugyldiggjort et patent som er sentralt i Eolas Technologies' søkmål mot Microsoft. Dette skriver News.com.

Patentkontorets avgjørelse er foreløpig, men hvis den opprettholdes betyr det at Microsoft ikke behøver å gjøre endringer i Internet Explorer i forbindelse med lastingen av programvare som QuickTime og Flash Media Player, integrert i websider. I tillegg vil selskapet slippe å måtte betale en erstatning på 521 millioner dollar.

    Les også:

Microsoft ble kjent skyldig i patentbrudd av en føderal domstol i fjor sommer. Også i den påfølgende ankesaken i januar i år, tapte selskapet. Men nå har Microsoft greid å få det amerikanske patentkontoret til å revurdere patentet.

- Vi har hele tiden hevdet at dette patentet ville bli kjent ugyldig i forbindelse med en grundig granskning, sier Microsofts Jim Desler i en pressemelding.

Ifølge Desler har Eolas 60 dager på seg for å svare på avgjørelsen. Han understreker at patentkontorets avgjørelse bare er ett av flere skritt i revurderingsprosessen, men han mener at det helt klart er et skritt i riktig retning.

Til News.com sier Martin Lueck, en advokat som representerer Eolas, at det ikke er uvanlig at patentkontoret ugyldiggjør patenter som det første skrittet i en revurderingsprosess. Han sier at han er sikker på at patentkontoret til syvende og sist vil opprettholde Eolas' rettigheter til den aktuelle teknologien.

Etter rundene i retten begynte Microsoft arbeidet med å endre Internet Explorer i fjor høst, men meldte i slutten av januar at det ikke ville etterkomme dommen og innstilte da arbeidet med å endre nettleseren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.