Eolas-patentet kjent ugyldig

Microsoft kan trolig pustet lettet ut, etter at Eolas' omstridte nettleserpatent midlertidig er blitt kjent ugyldig.

Microsoft kan trolig pustet lettet ut, etter at Eolas' omstridte nettleserpatent midlertidig er blitt kjent ugyldig.

USAs patentkontor har ugyldiggjort et patent som er sentralt i Eolas Technologies' søkmål mot Microsoft. Dette skriver News.com.

Patentkontorets avgjørelse er foreløpig, men hvis den opprettholdes betyr det at Microsoft ikke behøver å gjøre endringer i Internet Explorer i forbindelse med lastingen av programvare som QuickTime og Flash Media Player, integrert i websider. I tillegg vil selskapet slippe å måtte betale en erstatning på 521 millioner dollar.

    Les også:

Microsoft ble kjent skyldig i patentbrudd av en føderal domstol i fjor sommer. Også i den påfølgende ankesaken i januar i år, tapte selskapet. Men nå har Microsoft greid å få det amerikanske patentkontoret til å revurdere patentet.

- Vi har hele tiden hevdet at dette patentet ville bli kjent ugyldig i forbindelse med en grundig granskning, sier Microsofts Jim Desler i en pressemelding.

Ifølge Desler har Eolas 60 dager på seg for å svare på avgjørelsen. Han understreker at patentkontorets avgjørelse bare er ett av flere skritt i revurderingsprosessen, men han mener at det helt klart er et skritt i riktig retning.

Til News.com sier Martin Lueck, en advokat som representerer Eolas, at det ikke er uvanlig at patentkontoret ugyldiggjør patenter som det første skrittet i en revurderingsprosess. Han sier at han er sikker på at patentkontoret til syvende og sist vil opprettholde Eolas' rettigheter til den aktuelle teknologien.

Etter rundene i retten begynte Microsoft arbeidet med å endre Internet Explorer i fjor høst, men meldte i slutten av januar at det ikke ville etterkomme dommen og innstilte da arbeidet med å endre nettleseren.

Til toppen