Er dette verdens beste hjemmeside?

Norsk turistweb får internasjonal anerkjennelse.

Er dette verdens beste hjemmeside?
Nettsidene til Visitnorway gikk til topps i Webby Awards for i år. Nettsidene har vært svært populære, ifølge Innovasjon Norge. Bilde: Skjermdump Visit Norway

Nettsidene til reiselivsportalen Visitnorway, som drives av Innovasjon Norge, fikk den prestisjefulle utmerkelsen Webby Awards, omtalt som webbens Oscar.

Prisen ble vunnet i konkurranse med 10.000 innsendte bidrag fra 60 land og 50 stater i USA, melder Innovasjon Norge i en pressemelding fredag.

Visitnorway.com gikk helt til topps i kategorien best home/welcome page for deres interaktive 360-graders presentasjon av Geiranger. Løsningen gir brukeren mulighet til å snu og vende på kameraet og zoome seg inn det de ønsker.

Bak produksjonen og utviklingen står Hamarfirmaet Making View AS. Fotograferingen er utført ved hjelp av spesialbygde kameraeer og helikoptre. Making View AS står også bak software og brukergrensesnitt.

–Vi er selvfølgelig svært stolte av å kunne kalle oss verdens beste hjemmeside. Kåringen viser at vårt arbeid på Visitnorway blir lagt merke til internasjonalt og er banebrytende innenfor sitt felt, sier Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Bildene som ble lansert på visitnorway 27. mai 2010, har vært svært populære og hadde over en million besøk i løpet av det første året de var online.

Les mer om: