SIKKERHET

Er du Norges beste IT-sikkerhetsekspert?

Nå har du igjen muligheten til å demonstrere dine ferdigheter i konkurransen Master of Cyber Security.

Master of Cyber Security arrangeres i år for sjuende gang.
Master of Cyber Security arrangeres i år for sjuende gang. Illustrasjon: Colourbox/digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2023 - 10:00

2022 har vist hvilken skade kriminelle, hackere og statlige aktører forårsaker når de angriper våre IT-systemer. 

– Sikkerhetskompetanse er ferskvare, og det er avgjørende å holde seg kontinuerlig oppdatert på trusselbildet og sårbarhetene som daglig offentliggjøres hvis man skal være i stand til å beskytte sine systemer effektivt. Derfor er det viktigere enn noen gang å ha oppdatert kunnskap for å kunne beskytte våre IT-systemer, sier Suhail Mushtaq, som er med på å arrangere IT-sikkerhetskonferansen HackCon og IT-sikkerhetskonkurransen Master of Cyber Security (MCS).

MCS arrangeres i år for sjuende gang. Bak årets MCS 2023 står HackCon [Cyber Security {Challenge} Team] i samarbeid med NTNU, Data Equipment, TietoEvry, Cybron, Microsoft, Mnemonic, Tekna, Digi og store deler av det norske sikkerhetsmiljøet. Spørsmålene til MCS 2023 er utarbeidet av NTNU.

Nettbasert

Konkurransen er nettbasert. Det er gratis å delta, og konkurransen er åpen for alle sikkerhetsinteresserte i private og offentlige virksomheter, samt alle studenter og lærere. Alle hjelpemidler er tillatt. Deltagerne får spørsmål om IT-sikkerhet, morgendagens sikkerhetsutfordringer og hvilke sikkerhetsutfordringer som preger samfunnet vårt i dag.

Innledende runden stenger 26. januar 2023, og de beste går videre til delfinale. Av disse går ti personer videre til superfinalen, som arrangeres i forbindelse med  HackCon#18 16. februar.

Vinneren får 30.000 kroner og heder og ære. 2. premie i konkurransen er på 13.000 kroner, og deltakeren som kommer på 3. plass mottar 7000 kroner.

Du kan delta i konkurransen via denne siden,  og her finner du resultater fra tidligere konkurranser.

Vis mer

Digi-redaksjonen ønsker alle deltagere lykke til!

Den nasjonale IT-sikkerhetskonferansen HackCon er arrangert for 19. gang. Shayan Alinejad ble årets Master of Cyber Security. (Fra høyre: Shayan Alinejad, førsteplass, Nils Danielsen, andreplass, Alexander Halten, tredjeplass)
Les også

Årets Master of Cyber Security er kåret – fikk lurespørsmål

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.