BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er Jan-Åke Kark ute etter å felle Tormod Hermansen?

Noen ønsker ikke at Tormod Hermansen skal bli sjef for Telenor-Telia. Torsdag gikk Hermansen ut med intern-informasjon i Telenor-organisasjonen, der han skriver at "Noen ønsker å skade etableringen av det nye selskapet og meg. Dette må det nå ryddes opp i".

Frode Eriksen
25. juni 1999 - 09:53

Situasjonen ble svært spent da The Wall Street Journal tidligere i uken fortalte at Hermansen hadde diskutert eierspørsmål med sjefen for British Telecom. Avisen siterte kilder nær forhandlingene, noe som ifølge dagens VG betyr svensker, og da aller helst Telia-ansatte. Fra norsk hold mistenkes det også at Telias konsernsjef, og første visekonsernsjef i et fusjonert teleselskap, Jan-Åke Kark (bildet) står bak det som kan være et nytt forsøk på å velte fusjonsavtalen.

VG viser til sentrale kilder som sier at dette kan være så enkelt at Kark heller vil være sjef i et lite europeisk teleselskap, enn nestsjef i et mellomstort et.

Oppslaget i The Wall Street Journal fikk den svenske næringsminister, Björn Rosengren til å be Hermansen la eierne ordne opp i slike saker, og holde seg unna eierspørsmålene. Foruten internmeldingen torsdag gikk Telenor ut onsdag med en pressemelding for å dementere oppslaget.

Hermansen gjør i onsdagens pressemelding et poeng av at han ikke var alene sammen med sjefen i British Telecom, han var blant annet sammen med styreleder i Telia, Jan Stenberg.

Uansett hvem som har rett, og hvem som har feil: Mye tyder på at det nå brygger opp til et klassisk viking-slagsmål, og digi.no kan ikke dy seg for å gjengi et lite sitat fra Idar Linds "Magasinett":

"Det er dette som er grunnen til at Tormod Kark gjekk inn i historiebøkene: At han tok livet av herren sin, mannen som gjennom fleire tiår var den mektigaste i Norge."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.